Fredag 21 Jan
Stockholm

Marina, 30, tvingades tvärnita – låg barn på vägen: ”Livsfarligt”

Marina Lindholm tvingades tvärnita när ett barn låg på bilvägen.
Marina Lindholm tvingades tvärnita när ett barn låg på bilvägen. Foto: Privat och Allan Mas/Pexels

En potentiellt livsfarlig Tiktok-utmaning tycks sprida sig bland barn – något Marina Lindholm, 30, blev medveten om i allra högsta grad när hon var på väg hem i bilen.
– Ett barn sprang plötsligt ut och la sig på vägen, berättar hon för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var tidigare i november, vid 16-tiden, som Marina Lindholm, 30, körde längs med Svärtingevägen utanför Norrköping. Hon hade hämtat sina barn på förskolan och var på väg hem.

Men den vanliga bilresan hem tog plötsligt en chockartad vändning.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

– Jag såg några barn på höger sida som stod på trottoaren. De var ungefär i tioårsåldern. Ett av barnen sprang plötsligt ut och la sig på vägen, säger hon till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag var några meter bort. Jag tvärnitade av rädsla och chock. 

Marina om Tiktok-utmaningen: ”Livsfarligt”

Efter Marina Lindholms tvära inbromsning återvände barnet till sina vänner. 

– Jag stannade lite snabbt, då jag hade en bil bakom mig. och pratade med barnen. Jag sa: ”ni måste sluta med detta, det är livsfarligt”. Barnen tittade på varandra, men de sa ingenting, berättar Marina.

I efterhand slog det Marina att hon hört tidigare att barn lagt sig på vägar som en del av en Tiktok-utmaning, vilket Nyheter24 också rapporterat om tidigare

Foto: Jens Kalaene/AP/TT

Uppmanar föräldrar att prata med sina barn

Händelsen lämnade Marina Lindholm omskakad, och beslutsam om att fler föräldrar måste lyfta riskerna med tilltaget för sina barn.

– Jag blev jätterädd och det kändes som jag fick hjärtat i halsgropen. Jag var i chock efter händelsen och uppmanar alla föräldrar att prata med sina om barn detta, säger hon och fortsätter vidare:

– Det kunde lika gärna varit någon som inte var uppmärksam eller som kommit med hög hastighet. Nu är det snart halt på vägarna också, vilket gör att man inte kan stanna lika lätt. Barnen behöver bli medvetna om hur farligt detta är.

Kommentera
Kopiera länk
Dela