Stockholm

Flygvärdinnan: Det här är den jobbigaste passageraren

Elin Ronnydottir i ett flygplan
Elin Ronnydottir i ett flygplan. Foto: Screenprint från Elins Instagram @ Ronnydottir och Pexels

Har du flugit någongång? Då finns det en chans att du har träffat på en riktigt jobbig passagerare. I en intervju med Nyheter24 avslöjar flygvärdinnan Elin Ronnydottir, vilken passagerare som är den jobbigaste under flygresan.


Läs mer

Elin Ronnydottir, 24, arbetar som flygvärdinna och har flera års erfarenhet inom flygindustrin. Sin första flygning gjorde hon 2017 och har sedan dess samlat på sig tips och tricks som kan underlätta ditt resande. I en intervju med Nyheter24, avslöjar Ronnydottir vilken sorts passagerare som är den jobbigaste.

Ronnydottir berättar även hur man överlever en flygplanskrasch, läs mer om det här, och hur du får flygplanet att vänta på dig om du är försenad, läs mer om det här

Elin Ronnydottir i ett flygplan Foto: Skärmdump från Elins Instagram @ Ronnydottir

Det är den jobbigaste flygpassageraren

Ronnydottir menar att de värsta passagerarna är de som inte tar henne på allvar och nedvärderar hennes yrke. 

– Inte genom att säga det rakt ut, men som kanske inte lyssnar på min order, berättar Ronnydottir och fortsätter.

– Jag är där för passagerarnas skull och för deras säkerhet framförallt, det är många som tror att man är där bara för att hälla upp kaffe.

24-åringen berättar att passagerare gärna bråkar med henne, när hon ber dem att lägga undan sina datorer, eller att sätta på sig bältet.

Så överlever du en flygplanskrasch

Flygvärdinnan Elin Ronnydottir berättar att vid en krasch ska du ta på dig alla kläder som du har tillgängligt, det kan vara bra om du exempelvis hamnar på en kall plats. Sedan avlägsnar du alla föremål som kan skada dig vid kraschen, så som smycken. 

Sedan sätter du på dig bältet och isolerar dig själv med väskor och andra föremål som du kan hitta. Och du ska du sitta framåtlutad med händerna uppe på stolen, detta skyddar dig om hatthyllorna faller ned. 

Se hela intervjun i spelaren ovan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.