Onsdag 28 Jul
Stockholm

Det här är den skottskadade greven

Greven var måltavla i Gamla Stan-skotten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Greven har en bakgrund i en av Sveriges mest rika familjer. Han ägde tidigare ett stort slott i Västmanland, där han födde upp biffkor. Då bodde hans familj i stenflygeln, medan övriga delen fungerade som museum.

Slottet består av fyra våningar och omges av en stor park. David Kraffts berömda oljemålning av Karl XII ingår i slottets stora porträttsamling.

– (Greven) har råkat väldigt illa ut. Vi vet inte när han kommer hem, säger en närstående på grevens bolag, till Nyheter24.

Pappan tog sitt liv

Greven, som är ogift, har tidigare drabbats av en familjetragedi. Hans pappa, född 1937, tog sitt liv 1995.

Grevens aktiebolag omsatte 2007 3,7 miljoner kronor, och företaget gjorde en vinst på en knapp halv miljon kronor. De totala tillgångarna uppskattades till 3,6 miljoner kronor. Han har svag kreditvärdighet och saknar förmögenhet. Greven är i dagsläget verskam i tre företag, som verkar inom allt från jordbruk till marknads- och opinionsundersökningar.

Greven sköts i huvudet i går kväll

I går kväll vid sextiden skottskadades greven och en kvinna utanför Storkyrkoskolan i Gamla Stan i Stockholm. Enligt uppgifter till Nyheter24 var kvinnan, som skadades i halsen och ansiktet, gravid. Hon uppges också vara bekant med grevens exfru.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela