Torsdag 6 Maj
Stockholm

Reklammannen har alibi som talar till hans fördel

Polisen har 25 personer som jobbar med fallet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Dagen efter skjutningarna i Gamla stan har polisen avsatt 25 personer till att jobba med fallet.

Under en presskonferens bekräftade polisens talesman Nyheter24:s uppgifter om att den 38-årige reklammannen har flera kopplingar till greven och dennes sambo. Paret i 40-årsåldern sägs ha allvarliga, men ej livshotande skador.

– Den skjutne mannen är allvarligt skadad men inte livshotande. Kvinnan är lindrigt skadad. Hon har kunnat höras av polis, säger Conny Dahl, chefen för utredningsroteln på Citypolisen, på en presskonferens just nu.

Enligt polisen har reklammannen - den nu släppte 38-årige medieprofilen - presenterat flera alibin som snarare talar till hans fördel.

– Allt han sagt hittills talar till hans fördel. Vi hoppas kunna stärka eller avföra misstankarna mot honom snart, säger Dahl.

Polisen bekräftar att gripandet av den 38-årige reklammannen gick lugnt till och att mannen nu fått en offentligt försvarare i Björn Hurtig.

I skottdramat vid Storkyrkoskolan i Gamla stan sköts en greve och dennes sambo ner och skadades allvarligt. Paret träffades av flera kulor. Mannen sköts i bålen och i huvudet medan kvinnan skadades i halsen och ansiktet och de vårdas på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela