I ett klipp på Tiktok presenteras ett knep som gör att du slipper betala avgiften när du avbokar ditt hotellrum för sent.
I ett klipp på Tiktok presenteras ett knep som gör att du slipper betala avgiften när du avbokar ditt hotellrum för sent. - Foto: Pexels och Martina Holmberg / TT

Knepet: Så slipper du betala hotellet när du avbokar för sent

Du bokar ett hotell och skippar avbokningsskyddet för du blir så sällan sjuk, men så blir du det. Och då sitter du där med ett bokat hotellrum några timmar innan vistelsen. Då finns det ett litet knep att ta till.


Att hitta ett hotell till ett bra pris är såklart jätteviktigt, men om oturen slår till och du måste avboka kan du tvingas betala en avgift. I ett klipp på Tiktok avslöjas det hur du undviker denna avgift vid en sen avbokning. 

Sam Jarman driver kanalen @sam_jarman på Tiktok och till sina 2.4 miljoner följare delar han med sig av tips och tricks när det gäller allt från resor, hotell och vardag.

Så slipper du avgiften när du avbokar ett hotellrum

I ett klipp som har blivit mycket uppskattat av följarna delar han med sig av tricket som gör att du slipper betala en avgift för att du avbokar din hotellvistelse för sent.

När du ringer in till hotellet ber du dem att skjuta upp din vistelse, istället för att avboka den. Skjut gärna upp den några veckor. Någon dag senare ringer du tillbaka till hotellet för att avboka vistelsen. På det viset har du inte avbokat hotellet för sent och slipper därför betala någon avgift.

På det viset slipper du betala en avgift när du bokar av hotellrummet. Foto: Pexels

Det är okänt om detta trick fungerar i Sverige, men det är värt att prova nästa gång du måste avboka ett hotellrum. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!