Peter Hultqvist (S) och Ann Linde (S) vill inte dra på för stora växlar gällande att delar av ryska trupper lämnar ukrainska gränsen.
Peter Hultqvist (S) och Ann Linde (S) vill inte dra på för stora växlar gällande att delar av ryska trupper lämnar ukrainska gränsen. - Foto: Sergei Guneyev/TT och Paul Wennerholm/TT

Peter Hultqvist (S) om ryska reträtten: "Vill se betydligt mer"

Regeringen ser fortsatt mycket allvarligt på det säkerhetspolitiska läget och hotet mot Ukraina.
– Vi ser inte att den här situationen på något sätt är över, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S).


På tisdagen kommer uppgifter från ryska nyhetsbyråer om att ryska trupper ska vara på väg att dra sig tillbaka från militärövningar i Belarus, nära gränsen mot Ukraina. Läs mer om det här.

Peter Hultqvist (S) om ryska beslutet: "För lite"

Men försvarsminister Peter Hultqvist (S) vill inte dra alltför stora växlar på de ryska uppgifterna.

— Det måste ske saker på marken. Vi har sett alldeles för lite av detta i nuläget. Vi vill se betydligt mer för att veta att det finns en ny rysk linje. säger Peter Hultqvist.

Han framhåller att man ännu inte sett några stora trupptillbakadraganden.

Ann Linde (S): "Diplomatin fortsätter"

Även utrikesminister Ann Linde (S) betonar att det fortfarande är en mycket allvarlig situation. Hon vill inte dra några långtgående slutsatser av att hennes ryske kollega Sergej Lavrov sagt att han vill fortsätta de diplomatiska samtalen.

— Varje dag som diplomatin fortsätter och det inte är ytterligare aggressionshandlingar mot Ukraina är bra. Naturligtvis är det bättre att man ger signaler om att man vill fortsätta förhandla, säger Linde.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!