Äntligen! Filmfestivalen med bara internetkatter.
Äntligen! Filmfestivalen med bara internetkatter. - Foto: Matt Brashears / Scanpix

Nu får internetkatterna egen festival

USA tar det första steget och öppnar upp för en ny form av filmfestival, den där internetkatten står i fokus.


Snöleopard

Snöleoparden, Phantera Unica unica, är mellanstora katter. Pälsen är just grå/gul med mörka fläckar. Den är ljusare nästan vit på mage och strupe. Snöleoparden har stora tassar som fungerar som snöskor, och har en tjockare tätare päls för att klara kyla och kalla klimat. De har en kraftig och mycket lång svans. Den kan även användas som skydd för ögon och nos vid extremt väder.

Snöleoparden lever högt uppe i bergsregioner i Himalaya och Centralasien. De är svåra att inventera då de lever i väldigt otillgänglig miljö.

MINNEAPOLIS. Har du undrat varför det inte finns en filmfestival med enbart internetkatter? Nu behöver du inte undra längre.

Nu öppnar the Walker Art Center upp för en ny form av filmfestival, den med katter - fast för människor.

Internetkatter, även kallade Lolcats, har blivit ett populärt fenomen på nätet. Alla gillar gulliga katter och framförallt har katter en tendens att fångas på film när de beter sig lite märkligt.

Lucas Danielowski, internet-meme och kattfantast tycker att en filmfestival med internetkatter är en viktig detalj i det kulturella rummet.

- Man kan aldrig få nog av katter, säger han och tillägger att hans favoritklipp med katter är den när en katt tar tag i en takfläkt och svingas runt.

The Walker Art Center tar emot bidrag just nu och Nyheter24 hoppas att denna kommer med bland de nominerade:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.