Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anonymous slår till mot nätpedofiler

- 11/07/2012, 07:36 -
1 av 2

Faksimil från Youtube

Meddelandet postades på YouTube den 8 juli.
2 av 2

Meddelandet postades på YouTube den 8 juli.

Hacktivisterna har inlett "OperationPedoChat" som ska slå ut barnporrsajter och pedofilnätverk.

INTERNET. Under helgen bestämde sig några personer från det mycket löst sammansatta hackernätverket Anonymous att de fått nog av pedofiler och barnporrsajter. Därför inleddes den 8 juli "OperationPedoChat" för att slå ut en mängd sajter som fungerar som tillhåll för pedofiler.

– Motivet bakom är den personliga inställningen hos de som ligger bakom attacken, uppger aliaset LulzPanda till Nyheter24.

I ett meddelande på YouTube, uppger nätverket:

– Det har nyligen kommit till vår kännedom att det uppstått en svallvåg av internetsidor tillägnade pedofiler som vill chatta och dela bilder. Anonymous ämnar att försvaga, och utrota den här plågan så den försvinner från internet.

Attacken är i full gång. Även om flera sajter som hacktivisterna slagit till mot fortfarande ligger nere så är vissa redan uppe igen. Varför Anonymous gick till attack just den 8 juli är oklart.

Ungefär 85 sajter har utsetts som måltavlor och en stor del av dem ligger fortfarande nere, uppger ZD Net. Det rör sig främst om sajter i USA, Irland, Grekland, Frankrike, Holland, England och Spanien.

Attacken mot pedofiler är inte Anonymous första. I höstas slog hackernätverket till mot en dold barnporrsajt och spred ut alla medlemsuppgifter.

Hur länge "OperationPedoChat" kommer att fortsätta återstår att se.

– Så länge som det finns drivkraft bakom operationen, och så länge folket stöttar saken och vill hjälpa, uppger LulzPanda.

Se meddelandet från Anonymous här: