Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anonymous och Wikileaks i bråk över ny sajt

- 16/07/2012, 18:05 -
Anonymous har enligt det officiella Twitterkontot inget emot Wikileaks.

Anonymous har enligt det officiella Twitterkontot inget emot Wikileaks.

Øijord, Thomas Winje/AP/Scanpix

Wikileaks anklagar hackarnätverket Anonymous för att genom sin nya sajt Paranoia använda sig av osäkra proxyservrar. När Nyheter24 pratar med Anonymous kallar de i sin tur Wikileaks "paranoida".

INTERNET. Läckt material från dokument som kommer från källor runt om i världen var Wikileaks grundidé, och sedan i mars har även hackarnätverket Anonymous startat en sajt som heter Paranoia, (Potentially Alarming Research: Anonymous Intelligence Agency).

Skillnaden mellan Paranoia och Wikileaks ska vara att det läckta materialet inte kommer att vara lika omfattande som det har varit hos Wikileaks, vilket enligt Anonymous är en anledning till att sajtens besökare inte orkat gå igenom dokumenten, samt att Paranoias material blir snabbare tillgängligt.

Responsen från Wikileaks har dock haft en allt annat än trevlig ton. Den 12 juli twittrade de såhär:

"Whoever is behind @AnonymousIRC and is trying to get people to use insecure proxies and stroage facilities is foolish, malicious or both".

"Wikileaks är paranoida"

Att Anonymous skulle få sätta igång användandet av "osäkra proxyservrar" stämmer inte menar de Anonymous-medlemmar som Nyheter24 har pratat med på en chattsida.

– We startade Par:Anoia, men Wikileaks är paranoida, säger en från Anonymous som kallar sig Shadow till Nyheter24, och fortsätter:

– Paranoida, som när man är full av konspirationsteorier och så vidare.

"Gaishan" fortsätter:

– När de anklagar oss, gör de sina egna supportrar paranoida och misstänksamma.

På Paranoias sajt ligger det dokument som täcker FBI, The Pirate Bay och Fukushima-olyckan för att nämna några saker.

När Nyheter24 ställer frågan om Anonymous är emot Wikileaks eftersom de uttalar sig om att Wikileaks skulle vara "paranoida" kommer svaret på Paranoias twitter ett tag senare:

"Det skulle uppskattas om media kunde sluta tro att vi skulle vara mot Wikileaks, det är vi uttryckligen inte!"