Måndag 14 Jun
Stockholm

Kungavrålet alla snackar om

Kungen drar sig inte för några decibelbegränsningar när det gäller handboll
1 av 4
Kungen drar sig inte för några decibelbegränsningar när det gäller handboll. Foto: Gouhier-Guibbaud-JMP
Men lite jobbigt för käken blir det ändå att ta i sådär.
2 av 4
Men lite jobbigt för käken blir det ändå att ta i sådär. Foto: Gouhier-Guibbaud-JMP
Regelfrågor, herr kung?
3 av 4
Regelfrågor, herr kung?. Foto: Gouhier-Guibbaud-JMP
Det är alltid tråkigt när Sverige släpper in mål, även om man råkar vara monark.
4 av 4
Det är alltid tråkigt när Sverige släpper in mål, även om man råkar vara monark. Foto: Gouhier-Guibbaud-JMP

I gårdagens kvartsfinal i handboll mot Danmark hejade kung Carl XVI Gustaf mest av alla. Nu har bilderna på honom gjort succé på nätet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

LONDON. I gårdagens match mot Danmark var det nagelbitande spänning som gällde. Sverige hade, som Nyheter24 tidigare rapporterat, ledningen i matchen fram till att det bara var tolv minuter kvar av speltiden. Då gick danskarna upp i 18–17-ledning och inte förrän de drog på sig en utvisning två och en halv minut innan matchslutet kunde Sverige avgöra. 

I publiken var man knappast oberörd av situationen - och den nervositeten hade den mest celebra av representanter. Kung Carl XVI Gustaf själv var nämligen på plats, och visade kanske mest känslor av alla i det att han hejade fram den svenska segern. 

Men alla uppskattade inte kungens stöd. På bilden ovan ser man en kvinna, sittandes framför honom och drottning Silvia, som i ett särskilt högljutt skede helt sonika placerar händerna över öronen med ett lakoniskt ansiktsuttryck. Det är än så länge oklart vem hon är, men Nyheter24 har pratat med Jean Michel Psaila, fotografen som tog de här bilderna, och han säger att hon verkade ordentligt förbannad.

- Kungen skrek och vrålade för att heja på sitt lag, och då verkade hon riktigt arg och stoppade demonstrativt fingrarna i öronen, säger han till Nyheter24. 

- Han var lugn ibland, men matchen var väldigt spännande och kungen verkade mån om att heja på sitt lag. Drottningen bad honom att lugna sig och sänka tonläget ett par gånger.

Pratade kvinnan nedanför någonsin direkt med kungen?

- Nej, men hon gav honom tydliga blickar för att signalera att hon stördes, och var som sagt demonstrativ när hon stoppade fingrarna i öronen.

I dag har bilderna börjat cirkulera på nätet, och det med en sällan skådad intensitet. Först ut att sprida den var Jonna Noblin, programledare på Mix Megapol i Malmö:

https://twitter.com/MixJonna/status/233521233608712192

Senare anslöt Expressens Niklas Svensson till hyllningskören med en tweet som i skrivande stund fått ihop hela 500 retweets

Samtidigt, på den sociala länktipsningssidan Reddit, gör bilderna succé. Både den enaden andra och den tredje photoshoppningen av dem har redan skådats, och det är inte helt vågat att tro att fler är på väg. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela