Efter 9 års cancerkamp - Här säger han adjö

En 28-årings kamp mot cancern har fått massiv uppmärksamhet på nätet. Han säger adjö med en känslosam film.


Leukemi

Leukemi, eller blodcancer, är en gemensam benämning på flera cancerliknande blodsjukdomar i den blodbildande benmärgen som innebär att de vita blodkropparna förändrats och förökar sig okontrollerat i benmärgen och blodet.

Källa: Wikipedia

Här kan du donera benmärg i Sverige. 

WISCONSIN. Eric McLean är 28 år och bor i Wisconsin, USA. I juni 2003, för nästan precis nio år sedan, blev han diagnostiserad med akut myeloisk leukemi. I nio år har han åkt in ut på sjukhus, blivit botad och drabbad av återfall gång på gång, tills i mars i år. Då, vid det sjunde återfallet, kom beskedet: det gick inte att stoppa längre. Han hade nått vägs ände. Läkarna säger att det handlar om dagar kvar.

Under processen som kampen mot sjukdomen inneburit har välgörenhetsfonden Leukemia Ironman Fundraiser for Eric, L.I.F.E, bildats. Den skapades ursprungligen för att med Erics deltagande i en cykeltävling som förkläde samla ihop pengar till hjälporganisationen The Leukemia & Lymphoma Society, och har följt med ända sedan dess. På hemsidan för L.I.F.E har Eric bloggat aktivt om sitt sjukdomsförlopp, och dessutom har han fört en populär videodagbok på Youtube. Det var också där han publicerade den film som troligen blir hans sista, inspelad igår natt.


Efter att den lades upp på den sociala länktipsningssidan Reddit har den blivit viral, och fått mer än 70 000 visningar. Användaren MrFettuccine kommenterar där att det känns fel att titta på något så privat, men uppladdaren - som är nära vän med Eric - svarar att han vill att folk ska se.

 En av de saker Eric vill uträtta är att sprida kunskapen om leukemi. Han skrev bokstavligen "få så många som möjligt att skriva upp sig som benmärgsdonatorer". Han har alltid känt det som att hans historia kan sätta ljus på sjukdomen. Hans kamp inkluderade det.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!