Orginalbilden på ”The Ridiculously Photogenic Syrian Rebel Fighter”.
1 av 3
Orginalbilden på ”The Ridiculously Photogenic Syrian Rebel Fighter”. - Foto: AP/Scanpix
Den första spinoff-bilden som dök upp.
2 av 3
Den första spinoff-bilden som dök upp.
En till av spinoff-bilderna.
3 av 3
En till av spinoff-bilderna.

Hunkbilden som gjorde syriske rebellen nätkänd

Ur våldet och misären i Syrien träder nu en otippad hjälte fram. Hans utseende har på ett dygn gjort honom till en nätkändis.


Konflikten i Syrien

Upproret i Syrien startade i januari 2011, och våldet har alltsedan dess ökat med förluster i tiotusentals människoliv till följd. Både FN, EU och arabförbundet har fördömt landets regim, men Ryssland och Kina stödjer den fortfarande.

SYRIEN. ”Någon måste photoshoppa in en explosion i bakgrunden av den här bilden”. ”Seriöst, hur kan han vara mitt i ett inbördeskrig och fortfarande ha en så snygg frisyr?”. ”Jag visste inte att Natos ’Utrustning för ställföreträdande krig’-höstkatalog hade kommit ut än”.

Kommentarerna återfinns i en tråd på den sociala länktipsningssidan Reddit, och inriktar sig på en syrisk rebell med en granatkastare över axeln. Mannen har nu blivit känd som ”The Ridiculously Photogenic Syrian Rebel Fighter”, en blinkning till uppståndelsen från i våras då en joggande man blev känd under ett liknande smeknamn. Överallt ifrån strömmar nu hyllningar till den bildsköne rebellen in. Men bilden är från i juni, och det är inte känt huruvida mannen fortfarande är vid liv. Något uppladdaren till Reddit, användaren bk553, vill belysa.

– Jag ville bara att den här snygge fan skulle få lite uppmärksamhet ifall han mördas av kemiska vapen från en auktoritär regim som desperat för söker klamra sig fast vid den lilla makt den fortfarande har. Den snygga joggaren kommer troligen finnas kvar ibland oss i mer än 80 år. Den här killen kanske inte ens klarar sig tills i morgon, avslutar bk553 sitt inlägg i Reddit-tråden.

The Daily Dot har gjort en sammanställning av nätets bästa spinoffs från bilden på The Ridiculously Photogenic Syrian Rebel Fighter, och ni ser den här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

1 timme sedan
Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

1 timme sedan
Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

1 timme sedan
Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.