Tisdag 18 Maj
Stockholm

Nu vill alla se "Ecce Homo"

undefined
1 av 2
undefined. Foto: http://peregrinos-robertoyruth.blogspot.se/
2 av 2

När nyheten kom ut att en 100-årig tavla i Spanien förstörts trodde alla dess historia var slut. Nu visar det sig att den kanske bara börjat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Ecce Homo"

"Ecce Homo" föreställande Jesus målades av Elias Garcia Martinez någon gång under 1800-talet och har funnits uppsatt i Santuario de Misericodia-kyrkan i över 120 år

SPANIEN. "Världens sämsta restaurering" har blivit en turistattraktion. Det skriver TT Spektra genom Sveriges Radio. Tavlan "Ecce Homo" - som efter en misslyckad restaurering av en 80-årig kvinna blev nätkänd - har nu börjat locka publik. Enligt uppgifter köas det till och med utanför kyrkan bara för tavlans skull. Tidigare har Nyheter24 rapporterat om de många variationer som dykt upp på tavlan på nätet efter att den blev ett mem. 

Men kvinnan som stod bakom tavlans nya utstyrsel gillar inte den plötsliga uppmärksamheten, utan har lämnats sängliggande efter stressen den inneburit. Hon vidhåller fortfarande att kyrkan och dess anställda visste om att hon skulle måla om tavlan, trots att kyrkan säger att hon gjorde det på eget bevåg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela