De vågade Instagram-bilderna tas av både kvinnor...
1 av 2
De vågade Instagram-bilderna tas av både kvinnor...
...och män.
2 av 2
...och män.

Instagrams krig mot amatörporren

Det sociala mediet Instagram består inte bara av luncher och katter. Nu avslöjas den chockartade nyheten att folk också visar sig nakna där.


Instagram
Instagram är en gratis mobilapplikation för fotodelning, där användaren kan ta bilder, lägga på ett filter och därefter dela med sig av bilden till olika sociala medier, som Facebook, Twitter, Foursquare, Tumblr, Flickr och Posterous. Källa: Wikipedia.

INSTAGRAM. För dig som precis stapplat ut ur en H. G. Wells-designad tidsmaskin från 1895, och nu vill läsa in dig på vad som är hett nuförtiden, kan jag upplysa dig om att ett ord räcker för att sammanfatta det hela: porr. Visst, de naturromantiska samlagsmålningarna från din tid var asheta, men i dag finns det en mobilkamera i varenda ficka och de är alltid lika nära till hands när underkläderna åker av. Senast att bli en kanal för rumpfoton tagna i badrumsspeglar är det sociala mediet Instagram. 

Du som har Instagram, och provat att klicka runt lite, blir kanske inte så överraskad att nakenbilder dyker upp titt som tätt. Under synnerligen fantasifulla hashtaggar som #instaporn, #instasex och #sextagram laddar användare upp vågade bilder, och hundratals nya konton som aggregerar bilderna skapas dagligen. När Huffington Post upptäckte detta i slutet av förra veckan blev de emellertid helt ifrån sig av chock och skrev en lång artikel, där det bland annat kommer fram att bildetiketten "wet" är populärare än diton "latte". Herdestunder överträffar alltså kaffe med mjölk. Har du plockat upp hakan från golvet? Bra, då fortsätter vi.

Enligt Huffington Post har dessutom både Facebook och Twitter såväl som Tumblr och Pinterest problem med att hålla vuxenbilderna stångna, något som fullt förståeligt gör alla som tror att nya människor tillhandahålls av flygande storkar galna av förvirring. Detta trots att ovan nämnda sociala medier samtliga sätter stort P för snusk i sina användarvillkor. Instagram använder sig dessutom av en anmäl-knapp, på vilken medlemmar av bildappen uppmuntras utagera sin ilska över att, efter att ha sökt på hashtaggen #instaporn, av något helkonstigt skäl mötas av porr på Instagram.

– Vi sätter stor tillit till att våra användare flaggar olämpligt material, och vi gör vårt bästa för att ta bort allt sådant vi själva hittar, säger en from Instagram-talesperson till Huffington Post. 

Huffington försökte få kontakt med en riktig dignitet inom området "lägga upp smaskensfläsk på Instagram", känd som RateSexyInstaPics, men de bemöttes bara av en fråga om de hade egna nakenbilder att bidra med. Än så länge har Nyheter24 inte fått besked om huruvida den journalist på Huffington Post som avslöjade den revolutionerande nyheten att folk vill ligga blivit iväghämtad av Men in Black.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.