Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Nej, han var inte berusad"

Nyheter | 13/09/2012 16:55

Mitt under högtidsstunden när iPhone 5 presenterades hamnade fokus på något oväntat. Gårdagkvällen kapades av en konstig DN-artikel.

SAN FRANSISCO. I går presenterades, som den vakna läsareneventuellt noterat, Apples nya telefonflaggskepp iPhone 5. Blickar riktades mot presskonferensen i San Fransisco, men många blev besvikna då telefonen inte ansågs motsvara de högtuppsatta förväntningarna.

En som inte verkade helt övertygad om hur omistligden senaste upplagan av iPhonen egentligen är, var personen som skrev den förstanyhetsartikeln om saken för DN.se. 

Artikeln innehöll formuleringar som”(Batteriet) ska klara 225 timmar standby. Tro´t den som vill.” och ”Oj, baksidanhar nån slags belysning”.  Vid ett tillfälle kallades telefonen för”ajsmartisen”. 

Publiceringen av artikeln, som var rubricerad ”Nya Iphone heter…Iphone 5”, rönte stor uppmärksamhet, goda skratt och förvirrade kommentarer påsociala medier. Bland annat från humortwittraren David Sundin.

https://twitter.com/davidsundin/status/245975074979598336

– Det kördes en liverapportering under Applespresskonferens. Då gick det väldigt snabbt, säger webbredaktören för DN.se MatsAreskoug till Nyheter24.

Texten som kom till under liverapporteringengjordes - efter presskonferensen - frankt om till en nyhetsartikel och publicerades,berättar Areskoug. Kort därefter ersattes artikeln med en text skriven av TT,men inte förrän den ursprungliga varianten hann hitta ut på Twitter. 

MatsAreskoug tror att anledningen till den blev så delad var att den var såspeciellt skriven.

– Den var inte bra skriven, den var raljant och innehöllolyckliga formuleringar. Sånt sprider sig snabbt nuförtiden. Den borde dockinte gått ut som den såg ut, det var ett misstag i arbetet.

I går kväll spekulerades det kring huruvidaskribenten var berusad vid tillfället, ligger det någon sanning i det månne?

– Nä, det var han inte. Vi satt bredvid varandra i går sådet var ingen fara.