"Nej, han var inte berusad"

Mitt under högtidsstunden när iPhone 5 presenterades hamnade fokus på något oväntat. Gårdagkvällen kapades av en konstig DN-artikel.


Vill du läsa hela DN-artikeln?

Bloggaren Henrik Löwenhamn har kopierat den i sin helhet, och lagt upp den på sin blogg. Du läser den här.

SAN FRANSISCO. I går presenterades, som den vakna läsareneventuellt noterat, Apples nya telefonflaggskepp iPhone 5. Blickar riktades mot presskonferensen i San Fransisco, men många blev besvikna då telefonen inte ansågs motsvara de högtuppsatta förväntningarna.

En som inte verkade helt övertygad om hur omistligden senaste upplagan av iPhonen egentligen är, var personen som skrev den förstanyhetsartikeln om saken för DN.se. 

Artikeln innehöll formuleringar som”(Batteriet) ska klara 225 timmar standby. Tro´t den som vill.” och ”Oj, baksidanhar nån slags belysning”.  Vid ett tillfälle kallades telefonen för”ajsmartisen”. 

Publiceringen av artikeln, som var rubricerad ”Nya Iphone heter…Iphone 5”, rönte stor uppmärksamhet, goda skratt och förvirrade kommentarer påsociala medier. Bland annat från humortwittraren David Sundin.

https://twitter.com/davidsundin/status/245975074979598336

– Det kördes en liverapportering under Applespresskonferens. Då gick det väldigt snabbt, säger webbredaktören för DN.se MatsAreskoug till Nyheter24.

Texten som kom till under liverapporteringengjordes - efter presskonferensen - frankt om till en nyhetsartikel och publicerades,berättar Areskoug. Kort därefter ersattes artikeln med en text skriven av TT,men inte förrän den ursprungliga varianten hann hitta ut på Twitter. 

MatsAreskoug tror att anledningen till den blev så delad var att den var såspeciellt skriven.

– Den var inte bra skriven, den var raljant och innehöllolyckliga formuleringar. Sånt sprider sig snabbt nuförtiden. Den borde dockinte gått ut som den såg ut, det var ett misstag i arbetet.

I går kväll spekulerades det kring huruvidaskribenten var berusad vid tillfället, ligger det någon sanning i det månne?

– Nä, det var han inte. Vi satt bredvid varandra i går sådet var ingen fara.

DN
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

1 timme sedan
Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

1 timme sedan
Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.