Några av de arga kommentarerna. Bilden är ett montage.
1 av 3
Några av de arga kommentarerna. Bilden är ett montage.
De argaste kristna på Facebook. Bilden är ett montage.
2 av 3
De argaste kristna på Facebook. Bilden är ett montage.
Bilden Dr Pepper lade upp.
3 av 3
Bilden Dr Pepper lade upp.

Dr Pepper annonserade med evolution - då blev fansen heligt förbannade

Läskföretaget lade upp en humoristisk reklambild på sin Facebook-sida. Rätt som det var pågick ett korståg i kommentarsfältet.


Dr Pepper

Dr Pepper är en amerikansk läskedryck. Märket ägs av Dr Pepper Snapple Group. I Sverige finns Dr Pepper i 50cl pet-flaska, 1,5 liters pet-flaska och 33cl burk som är svensktillverkade, och det är Spendrups som på licens från Cadbury Schweppes sköter tillverkningen och försäljningen.

FACEBOOK. "En festlig anspelning på att Dr Pepper låg bakom apans utveckling i människa, det kan väl inte skada någon?". Så lär snacket gått bakom ridån hos läskföretaget Dr Pepper när de bestämde sig för att lägga ut en bild på det klassiska evolutionsmönstret, ackompanjerad av en reklamtext. Man antydde att deras läsk var den utlösande faktorn när aporna reste sig upp på två ben. Lite kul ska man väl få ha?

Många kristna tyckte emellertid inte det var fullt så roligt. Hundratals kommentarer strömmade in på Facebook-sidan inom loppet av bara några minuter, och många av dem var arga som sjutton över att kreationismen uppenbarligen inte var Dr Peppers ledande fyrbåk. "Jag är ingen jäkla chimpans", skrev någon och en annan krävde en officiell ursäkt från företagsledningen.

"Kristna hatar verkligheten"

Den fullständiga kriget bröt dock inte ut förrän användare av Reddits ateism-forum, /r/atheism, upptäckte reklambilden och den tillhörande diskussionen. Efter att den länkades strömmade ateisterna dit, och eftersom deras högsta nöje i världen råkar vara upprörda kristna blev tonläget högt. 

"Ditt straff kommer bli än värre eftersom du missbrukar Guds namn när du spyr ut ditt hat", svarade en person när en kristen förkunnade att ateisternas öde härmed var beseglat. En annan skribent förklarade att det "inte är evolutionsteorin som hatar kristendomen, utan tvärtom de kristna som hatar verkligheten".

Ovan ser ni de argaste kristna, utvalda bland de över 3 000 personerna som kommenterade på Facebook-sidan. Dr Pepper har än så länge inte kommenterat kontroversen, och såvitt Nyheter24 vet hade vid publiceringstidpunkten ej heller Gud uttalat sig.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!