Måndag 26 Sep
Stockholm

Så förändras din iPhone när du uppdaterar

Apple
Så förändras din iPhone när du uppdaterar. Foto: Bildkälla: Jeff Chiu / AP / Peter Dejong / AP

Apples nya version av operativsystemet är här - iOS 6. Förutom katastrofkartorna så innehåller det en hel del nya och användbara funktioner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På torsdagen kunde Nyheter24 rapportera om Apples nya kartor som ersatt Google Maps - och lett till starka och förståeliga reaktioner.

Men det finns bra saker med uppdateringen iOS6 som nu finns tillgänglig i din iPhone, iPad eller iPod Touch. Här är de viktigaste:

Panorama

I kameran finns nu en funktion som varit populär i appar. Man kan ta panoramabilder - och kvaliteten är riktigt bra. Genom att föra telefonen i en jämn rörelse går det nu att fota stora miljöer.

Detta fungerar dock endast för iPhone 4S eller senare.

Mejl

Denna funktion har fått två förändringar som dock borde ha funnits med från början. Dels så går det nu att bifoga bilder och filmer direkt i ett mejl i stället för att man ska behöva gå in i mejlen via bilden.

Dessutom finns det en VIP-mejl där man kan bestämma att mejl från vissa personer ska hamna. Denna särskilda inkorg går dock inte att ta bort även om man inte vill använda den.

Sångväckning

Tidigare har det krävts en särskild app - nu kan man enkelt under inställningar välja att väckas av en sång man har på sin iPhone.

Twittra med Siri

Röststyrningen har fått en uppfräschning även om Siri fortfarande inte kan svenska.

Förutom att fler restauranger finns inlagda kan man nu även diktera statusuppdateringar och tweets för Siri som sedan ser till att dessa kommer upp.

"Stör ej"

En helt ny funktion som man kommer åt under inställningar. Man kan välja att inte ta emot meddelanden och samtal genom att aktivera "stör ej".

Dessutom kan man välja personer som ska kunna komma fram ändå, exempelvis kan man ställa in så att bara mamma, pappa och chefen kan nå en - inga andra. Man kan även tidsinställa funktionen.

"Påminn mig senare"

Numera när en iPhone.användare får ett telefonsamtal får den fyra alternativ jämfört med de tidigare två - svara eller neka.

Nu kan man även välja att neka och skicka ett sms (som man får för-inställa vad det ska innehålla) eller att ställa in en påminnelse för att man ska ringa upp personen när man är på en viss plats eller vid en viss tid.

Passbook

En helt ny app i systemet som det dock lär dröja innan den slår igenom. Här kan man samla kuponger, biljetter och annat man laddat ner från andra appar.

Till exempel ska man kunna förvara sitt boarding pass här om man fått ner det från ett flygbolags app.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.