Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Telia behåller Skype - men höjer surfkostnaden

- 25/09/2012, 11:27 -
Telia fortsätter tillhandahålla IP-telefoni som en del av abonnemang. I stället höjs grundpriset.

Telia fortsätter tillhandahålla IP-telefoni som en del av abonnemang. I stället höjs grundpriset.

OBS bilden är ett montage.

Det blir ingen extrakostnad för IP-telefoni, såsom Skype. Men Telia höjer surfpriserna ändå.

SVERIGE. Ända sedan i somras när Telia gick ut med att man ska börja ta extra betalt för IP-telefoni såsom Skype och Viber har debatten varit stenhård. Abonnemangsinnehavare liksom tevebranschen har protesterat mot tilltaget - och nu backar företaget.

– Det blev för komplicerat att kommunicera mot kunderna. Det är enklare att låta ip-telefoni ingå i avgiften. Vi vill att det ska vara enkelt för kunderna, säger Linda Timsäter, kommunikationsansvarig på Teliasonera till Computer Sweden.

Sagt och gjort, i stället meddelade operatören på måndagen att månadskostnaden för surf höjs. Cirka 30 kronor per månad handlar det om som mest. En kund som använder mobilsurf som tilläggstjänst kan få betala 360 kronor mer per år.

Tre kan införa avgift

Pågående abonnemang kommer dock inte att påverkas. Inte heller för abonnemang där både telefoni och surf ingår kommer priset att höjas.

Det är oklart hur de andra operatörerna väljer att gå vidare efter Telias besked. Till Aftonbladet säger Tre att man kan komma att införa en särskild avgift medan Tele 2 och Telenor säger att något sådant inte är aktuellt.