Googles frågor på anställningsintervjuerna är riktiga tankenötter.
Googles frågor på anställningsintervjuerna är riktiga tankenötter. - Foto: Paul Sakuma / AP / SCANPIX

Jobba på Google? Då måste du svara på dessa tankenötter

Hur skulle du evakuera San Francisco? Kan man simma snabbare i sirap än i vatten? Det är några av frågorna som Google vill få svar på vid anställningsintervjuer.


Har cirkulerat

Flera av frågorna som Poundstone tar upp i sin bok har cirkulerat på nätet en längre tid. Flera gamla Googleanställda har hävdat att de är fejk och aldrig använts.

KALIFORNIEN. Den nya tidens förhållanden på arbetsmarknaden har fått företagen att ta till nya knep för att hitta de bästa i en djungel av arbetssökande. Nätjätten Google är bland de som därför börjat ställa svåra tankenötter till de som vill ha ett jobb.

Om du vill bli anställd på Google - var därför beredd att svara på hur du skulle evakuera hela San Francisco eller hur du skulle väga ditt huvud. Det menar författaren William Poundstone som skrivit boken "Are You Smart Enough to Work for Google?". 

Svårare att sålla

Den ena anledningen är att den som anställer har många desperata personer att välja mellan och att det därför blivit svårare att sålla ut de bästa.

– HR-avdelningarna blir allt mer rädda och frågar sig själva; "hur kan vi vara säkra på att våra frågor visar hur bra en person kommer att prestera på jobbet?", säger Poundstone till ABC News.

Andra frågor som ska förekomma är "hur mycket toalettpapper krävs det för att täcka Texas?", "kan man simma snabbare i sirap än i vatten?" och "hur många dammsugare tillverkas per år?".

Google har inte velat kommentera Poundstones bok.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.