Måndag 26 Sep
Stockholm

Apple: "Vi är hemskt ledsna för kartorna"

Apple
Apple ber om ursäkt för applikationen Apple Maps. Foto: Bildkälla: Richard Drew / AP / Shutterstock

Nu ber storföretaget om ursäkt för sina undermåliga kartor och uppmanar användarna att ladda ner andra appar. "Vi är hemskt ledsna", skriver Tim Cook.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

KALIFORNIEN. Liggande Eiffeltorn, kartor som visar flera kvarter fel och vägar som ser ut som berg- och dalbanor. Nu gör Apple ett mycket sällsynt utspel och ber om ursäkt för sina kartor i nya iOS6.

"Till våra kunder,

På Apple strävar vi efter att utveckla världsklassprodukter som levererar den bästa möjliga upplevelsen till våra kunder. I och med lanseringen av vår nya kartapp förra veckan misslyckades vi med detta. Vi är hemskt ledsna för den frustration som det har skapat för kunderna och vi gör allt vi kan för att förbättra kartorna", skriver Apples vd Tim Cook i ett öppet brev enligt Business Insider.

Till den senaste uppdateringen av operativsystemet iOS valde Apple att gå ifrån Googlekartorna - till användarnas stora frustration. Ett analysföretag visade att bara tio procent av alla tweets om kartorna var från någon som var intresserad, exalterad eller godkände dem, uppger Mashable. Nu uppmanar Cook de med iPhone och iPad att ladda ned andra kartappar.

"Medan vi förbättrar kartorna kan man testa alternativ genom att ladda ned appar från App Store såsom Bing, MapQuest och Waze, eller använda Google eller Nokias kartor genom att gå till deras hemsidor och skapa en ikon på hemskärmen till deras app", skriver Apple-vd:n.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.