Apple
Apple ber om ursäkt för applikationen Apple Maps. - Foto: Bildkälla: Richard Drew / AP / Shutterstock

Apple: "Vi är hemskt ledsna för kartorna"

Nu ber storföretaget om ursäkt för sina undermåliga kartor och uppmanar användarna att ladda ner andra appar. "Vi är hemskt ledsna", skriver Tim Cook.


KALIFORNIEN. Liggande Eiffeltorn, kartor som visar flera kvarter fel och vägar som ser ut som berg- och dalbanor. Nu gör Apple ett mycket sällsynt utspel och ber om ursäkt för sina kartor i nya iOS6.

"Till våra kunder,

På Apple strävar vi efter att utveckla världsklassprodukter som levererar den bästa möjliga upplevelsen till våra kunder. I och med lanseringen av vår nya kartapp förra veckan misslyckades vi med detta. Vi är hemskt ledsna för den frustration som det har skapat för kunderna och vi gör allt vi kan för att förbättra kartorna", skriver Apples vd Tim Cook i ett öppet brev enligt Business Insider.

Till den senaste uppdateringen av operativsystemet iOS valde Apple att gå ifrån Googlekartorna - till användarnas stora frustration. Ett analysföretag visade att bara tio procent av alla tweets om kartorna var från någon som var intresserad, exalterad eller godkände dem, uppger Mashable. Nu uppmanar Cook de med iPhone och iPad att ladda ned andra kartappar.

"Medan vi förbättrar kartorna kan man testa alternativ genom att ladda ned appar från App Store såsom Bing, MapQuest och Waze, eller använda Google eller Nokias kartor genom att gå till deras hemsidor och skapa en ikon på hemskärmen till deras app", skriver Apple-vd:n.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.