Tankafetast.com, som den såg ut i måndags
1 av 2
Tankafetast.com, som den såg ut i måndags
Mikael Viborg
2 av 2
Mikael Viborg - Foto: SCANPIX SWEDEN

Polisrazzians mål: Tankafetast

Nu står det klart vad polisen var ute efter i razzian mot webbhotellet PRQ: torrentsidan Tankafetast.


INRIKES. I måndags gjorde polisen ett tillslag mot webbhotellet PRQ, kunde Nyheter24 berätta. Det sammanföll med ett tekniskt fel som gjorde det omöjligt för företagsägaren Mikael Viborg att bekräfta vilka sidor de IP-nummer polisen var ute efter tillhörde. Nu har felet åtgärdats, och polisen har tagit hand om de servrar de velat ha.

– De tog med sig tre servrar, och jag känner till två av de sajter som var mål för räden. Den första är Tankafetast.com eller Tankafett.com, det är olika namn för samma sida, och den andra är en sida som heter Appbucket.net. Den har dock inte stått på oss sedan april, då de slutade betala sina fakturor, så den servern har någon annan kund tagit över, säger Mikael Viborg till Nyheter24.

Tankafetast.com lade ner sin verksamhet i februari, men på sidan har ändå torrentlänkar funnits så sent som i måndags. På två andra av de tre beslagtagna servrarna vet inte Viborg vad som finns då han inte kände igen IP-adresserna. Det här är saker man får förvänta sig när man arbetar med webbhotell, säger han.

– Håller ens kunder på med illegal verksamhet får man hjälpa polisen sålångt man kan. Det tråkiga här har varit att våra kunder drabbats, eftersom vi inte kunnatfå upp nätverket igen förrän i dag. Det beklagar jag.

När Nyheter24 når polisen vill de inte kommentera varken utredningen eller tillslaget. Sidan Tankafetast.com leder i skrivande stund besökaren till Piratpartiets Facebook-sida.

/
/
PRQ
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!