Appen mobbar dig - med dina Facebook-vänner

Har du aldrig blivit mobbad? Då är det dags att prova - och nu lanserar Friends en Facebook-app som gör grovjobbet.


FACEBOOK. Nu kan du se hur det känns att bli mobbad på nätet. Friends har lanserat Mobbningssimulatorn, som när du använder den får det att se ut som om alla dina Facebook-vänner tillsammans gör sitt bästa för att förstöra ditt liv. "Fan va äcklig du e", " Sådär ser ett rövhål ut" och "Riktigt ful tröja" är exempel på budskapen som Nyheter24 får när vi testar appen.

– Mobbningssimulatorn är en stark och obehaglig upplevelse. Vi har tagit fram den för att ge vuxna en inblick i hur kränkningar av barn och unga på nätet kan se ut och för att lyfta hur man kan agera för att motverka dessa kränkningar, säger Lars Arrhenius, generalsekreterare på Friends, i ett pressmeddelande.

Friends har arbetat aktivt med kränkningar på nätet sedan 2005 och erbjuder skolor utbildningar med syfte att utveckla deras arbete i dessa frågor. Och deras app gör redan succé på nätet - trots att vissa ser en annan sorts nytta än den tänkta i appen.

https://twitter.com/calleschulman/status/255956924275777536

Appen är utvecklad av reklambyrån Lowe Brindfors och är en del i Friends kampanj ”Vems sida väljer du?”, som handlar om att göra ett aktivt val. Du kan själv prova att bli mobbad genom att klicka här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

1 timme sedan
Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.