Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Typical"-försäljning bryter mot Facebooks regler

"The typical svenskens" egna auktionsreklam.
1 av 3

"The typical svenskens" egna auktionsreklam.

Försäljningen bryter mot Facebooks regler. Nu kan gruppen stängas ned.
2 av 3

Försäljningen bryter mot Facebooks regler. Nu kan gruppen stängas ned.

Facebook kan göra allt från att varna Hasselgren till att stänga sidan.
3 av 3

Facebook kan göra allt från att varna Hasselgren till att stänga sidan.

Joerg Koch / AP / SCANPIX

Nyheter | 18/10/2012 12:14

Chris Hasselgren försöker sälja sin populära Facebooksida. Men det bryter mot användarvillkoren - och kan leda till avstängning.

INTERNET. På onsdagen kunde Nyheter24 rapportera att Chris Hasselgren, grundaren bakom Facebookgruppen "The typical svensken", försöker sälja sidan som har över 100 000 likes. Nu visar det sig att det kan leda till att hela gruppen stängs ned.

Facebooks talesperson i Norden, Jan Fredriksson, bekräftar att en försäljning bryter mot användarvillkoren. Vilka åtgärder som vidtas bestäms av en grupp medarbetare i Dublin.

– De tittar på bakgrunden och kan sen göra allt från att utdela en varning till att stänga av personen eller stänga ned sidan, säger han till Nyheter24.

"Blir fel"

Att reglerna ser ut som de gör beror på att man ska kunna veta vad det är man trycker "gilla" på utan att det sedan förändras.

– Om man sedan säljer sidan blir det ju fel, säger Jan Fredriksson.

Chris Hasselgren sa till Nyheter24 på onsdagen att han säljer sidan om han får över 10 000 kronor. På torsdagen har han återigen lagt upp ett inlägg på Facebooksidan med länk till Traderaannonsen.

Hans grupp startade en våg av "The typical"-sidor på Facebook som blivit mycket uppskattade av användarna.

Nyheter24 har sökt Chris Hasselgren utan framgång.