Alexander Rhodes visar hur han skulle kunna se ut som "misstänksam åskådare"
1 av 4
Alexander Rhodes visar hur han skulle kunna se ut som "misstänksam åskådare"
Så här beskrivs karaktären "misstänksam åskådare" på IMDB
2 av 4
Så här beskrivs karaktären "misstänksam åskådare" på IMDB
Alexander Rhodes på IMDB
3 av 4
Alexander Rhodes på IMDB
En fejkad poster som gjorts för "Jack Reacher"
4 av 4
En fejkad poster som gjorts för "Jack Reacher"

Nätkändisen blev större än Tom Cruise

För en månad sedan visste ingen vem han var, i dag är han kändare än Tom Cruise. Åtminstone enligt IMDB.


IMDB

Internet Movie Database (IMDb) är den äldsta och största filmdatabasen på Internet. Dess tyngdpunkt ligger på engelskspråkiga filmer men innehåller även information om icke-engelska filmer, lågbudget- och tv-filmer, datorspel samt i viss utsträckning tv-program. Källa: Wikipedia.

PENNSYLVANIA. Med rollprestationer som "college-kille", "fotbollsspelare för Millgrove" och "misstänksam åskådare" har 23-årige Alexander Rhodes gjort en kometkarriär. Framför allt i den sistnämnda rolltolkningen, där Rhodes oskyldiga förbipasserande får syn på något som får honom att ana oråd i den kommande storfilmen Jack Reacher, har han charmat nätet. Tack vare all uppmärksamhet låg han länge högst upp på International Movie Databases (IMDB) sida för filmen, ovanför kändisar som Tom Cruise, Robert Duvall och Werner Herzog.

Vänta nu, en okänd skådespelare i en statistroll trumfar världskändisar? Hur sjutton gick det här till? Jo, den inflytelserika sociala länktipsningssidan Reddit hade ett finger med i spelet. Det berättar Alexander i en mejlintervju med Nyheter24.

"Situationen är fantastisk"

– Hela situationen är en fantastisk olycka. Jag svarade i en tråd på Reddit om skådisarbete, och fick lite frågor om vilken film jag hade varit med i. Därför länkade jag i svaret till min sida på IMDB, säger han.

IMDB:s system för att ranka skådespelare i rollistor baseras på hur mycket trafik deras respektive personliga sidor haft, och genom posten på Reddit fick Alexanders sida så mycket trafik att han blev hela IMDB:s 1 212:e mest populära skådis. Dessutom blev han det femte namnet på listan över de som var med i Jack Reacher.

– Jag tyckte att det var helt hysteriskt kul, men förväntade mig inte att det skulle gå så mycket längre än så. Några dagar senare publicerade jag ännu ett inlägg på Reddit, då en bild på rollistan över Jack Reacher, och skrev "titta vad ni har gjort". Allt jag tänkte var att någon kanske skulle tycka det var kul, men följden blev att tusentals användare spontant bestämde sig för att få upp mitt namn ovanför Tom Cruises, beskriver Rhodes.

Tom Cruise twittrade om honom

Det blev enorm uppståndelse på nätet över Alexander Rhodes plötsliga kändisskap. Tom Cruise själv twittrade om honom, en hel karaktärsberättelse skapades kring hans roll som "misstänksam åskådare" och ett mindre bildmem uppstod. Dessutom riktade Reddit-användarna, när de fick reda på att Alexander arbetade för en karriär som skådespelare, in sig på att hjälpa honom med det. Till Nyheter24 säger han nu att erbjudanden om medverkan i såväl reklamfilmer som långfilmer strömmat in, och att hela hans liv har förändrats.

– Absolut. Uppmärksamheten har till största delen varit positiv, och lett till många timmars skratt. Då kan man väl säga att det gjort mitt liv lyckligare, eller hur? Dessutom fick jag en gratis flygresa till Los Angeles, och arbetar nu på min karriär. För en månad sedan trodde jag knappast det här var möjligt.

Drömmen: att bygga en enorm dusch

Nu drömmer han om att i framtiden kunna försörja sig som skådespelare. Nätet kommer han för evigt vara tack skyldigt för hjälpen han fått på vägen, och därför skulle han ständigt fundera på sätt att betala tillbaka med nya filmer och skådespelarinsatser. Men han har också en mer otippad dröm - nämligen att bygga en enorm dusch.

– Vattenströmmar överallt, och en enorm bassäng som i "Harry Potter och den flammande bägaren". Där skulle man kunna gå omkring och ha det fantastiskt medan man duschade. Jag skulle anlita miljömedvetna ingenjörer så vattnet återvanns, filtrerade sig själv och värmdes upp av solpaneler. Allt för att bli så miljövänligt som möjligt. Det här skulle kosta massor av pengar - men det är min dröm.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!