Gnesa. 'Nuff said.
Gnesa. 'Nuff said.

Hon kallas den nya Rebecca Black

Kommer ni ihåg Rebecca Black, som i fjol gjorde en kombination av fiasko och succé med sin låt Friday? Nu är hennes tronföljare här.


YOUTUBE. Det finns flera olika nivåer av dåligt på internet.Stannar du på de du mer intetsägande nivåerna, och är till exempeloengagerande, tråkig eller intetsägande, lär du inte få någon uppmärksamhetalls. Inte heller om du bara vill ha uppmärksamhet, utan att i nätets ögonförtjäna den.

Men ibland tar någon ordentlig sats, drar ett djupt andetagoch svandyker sedan rakt ned i botten av vad alla trodde var det sämsta någonkunde prestera. Och ibland, bara ibland, krossar de i landningen golvet ochkommer helskinnade ut på andra sidan.

Det hände med den numera kultförklarade reklamfilmen ”Eagleman”.

Det hände när tonåringen Rebecca Black fick en egenmusikvideo i födelsedagspresent av sina föräldrar.

Och sannolikt är det i dag på väg att hända igen – den härgången med den New York-baserade sångerskan Gnesa i huvudrollen.

Gawker skriver att hennes musikvideo vill få dem att ”mata sitt rumhål med sina ögonså de kan få leva i välsignat mörker för evigt”, Buzzfeed undrar om det är ”världens värsta sak någonsin eller om vi bara inte är redoatt förstå än” och kändisbloggaren Perez Hilton kallar musikvideon ”en upplevelse alla borde gå igenom”.

Vill du höra låten? Är du alldeles säker? Nå, du gör det påegen risk:

Om du läser det här antar jag att du antingen skippade attse filmen, eller för länge sedan är lobotomerad så att inget av det i dinhjärna som annars skulle gått sönder för evigt fanns kvar. Hur som helst:filmen har när detta skrivs nästan 800 000 visningar, men bara kring 800kommentarer.

800 kommentarer

Och här kommer vi till dagens verkliga gåta. För inte enenda av dessa kommentarer ens antyder någon dålig kritik om låten. Tvärtom, idet kommentarsfält som traditionellt brukar fyllas av den allra värsta sortenssexism och rasism pumpas nu i stället kärlek i sån intensiv takt att man misstänkeratt höga hundvalpar sitter bakom tangentborden.

"En spegel mot min själ"

Det händer kanske en gång per generation att en artiststiger fram som är perfekt synkad med sin samtid, vars varje ord verkarreflektera en exakt känsla, en outtalad tanke hos massorna. Gnesa är denartisten. När hon sjunger lalalalala känns det som att någon håller en spegelmot min själ och visar mig mina innersta tankar,” skriver till exempelsignaturen motorpolyp.

Min farfar dog nyligen, och vi har letat efter något attspela på hans begravning. Något innerligt vackert, något som kan sätta ord påsaker vi vanliga dödliga inte kan. Letandet är nu över,” fyller Stinky McPoopPants i.

Den här sången gav mig superkrafter! När jag lyssnar på denkänns det som att jag älskar med Gud. Det här är den absoluta höjdpunktenmänskligt artisteri kommer att nå. Nu har vi nått taket. Gnesa har gjort allt,”slår användaren FCKEVRY1 fast.

Varför denna kärlek?

Det finns olika tänkbara förklaringsmodeller till dennaotvetydiga supersuccé. En är att kommentarsfältet är kraftigt modererat – den senaste kommentaren är en vecka gammal, vilket är underligt med tanke på filmens popularitet. En annan är att nätets sinne för ironi ochsarkasm ännu spritter av liv.

Men den tredje och, mest i särklass mest tänkbara förklaringen, är att Gnesa ärdrottning över allt dött och levande. Hon är här för att stanna. Nyheter24bugar sig, och hälsar sin nya härskarinna välkommen. Vi älskar dig.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!