- Foto: Nyheter24

Sex, kaffe, snö och Narnia - här är veckans hetaste tweets

Varje fredag listar Nyheter24 några av veckans mest omtalade och vidareförda tweets. Här är den första laddningen - och den har allt från Slitz till SJ.


10. @ironisktvit om en sexställning där man åtminstone interiskerar könssjukdomar

Med detta lakoniska konstaterande befäster twittraren Henrik sin roll som en av svenska Twitters mest självkritiska aktörer. Frågan vi ställer oss är bara: innebär catty style även att man kräver att få gå in och ut genom ytterdörren tusen gånger samma kväll? 

9. @anaginas gratulerar väderleken för dess steg in i vuxenvärlden

Gina Dirawi är inte bara ständigt aktuell för hennes många framträdanden i olika mediasammanhang (senast att hon återigen ska leda Melodifestivalen), hon twittrar sig också alltid in i hetluften. Den här gången måhända mer skämtsamt, men iakttagelsen att det röda regn som i början av veckan förutspåddes nå Sverige säger mer om naturen än vi anar. Om Moder Natur nu nått tonåren, innebär det att vi kan förvänta oss fler åskstormar och "DU FATTAR JU INGENTING! ÅÅÅH!"-blixtar framöver? Suck, vi som bara vill läsa tidningen...

8. @TommyHedstrom om en annorlunda sorts upphetsning

Nyheter24 är alltid ute efter sanningen, varför vi provade att genomföra samma googling som Tommy Hedström ovan klagar på för att se om det kunde stämma. Och javisst - sökordet "kaffe" ger nästan 6,5 miljoner bildträffar, medan surfare som söker på "porr" får nöja sig med drygt en miljon. Samma sökning på bara orden "kaffe" och "porr" visar på en ännu mer flagrant obalans: 42 miljoner resultat i konkurrens med endast 7,7 miljoner. Är framtidens svåraste utmaning måhända att människor helt enkelt måste orka bli kåta?

7. @Thehotdoglover blir utsatt för ett illasinnat iPhone-dåd

Ännu ett offer för ett av de ondaste smartphone-tricken som går att föreställa sig rapporterar in - signaturen ISSA-PISSA försöker skicka ett enkelt svar till sin mor, men det förvandlas till en grotesk förolämpning. Någon gunstig junker har helt enkelt ändrat ordet "nej" i telefonens ordbok till att utgöra en förkortning av - paus för att rodna - "sug kuk". Det har ju hänt många gånger förr, men att döma av de över 150 retweets misstaget fått slutar det aldrig underhålla oss.

6. @ErikNiva om ett otippat Slitz-omslag

Det var inte bara journalisten Erik Niva som reagerade på herrmagasinet Siltz nya omslagspojke. I blogginlägget "Här dör stämningen på I19" skriver Aftonbladets Robert Laul själv om kommentarerna och pikarna han fått: "Som någon skrev på Twitter: – Slitz har haft mindre bröst på omslaget…" Nämnde vi att Robert Laul själv har jobbat på tidningen?

5. @juliamjornstedt gör SJ en tjänst

Nu för tiden är det inte längre självklart att vinter i Sverige betyder snö. Något som tagit dess plats i serien av årligen återkommande inslag i vardagen är i stället tågstrul, såväl lokalt i Stockholms t-banor som nationellt över hela landet. Julia Mjörnstedt vill upplysa SJ om att den kalla årstiden är på väg, och det tackar vi henne för. Nyheter24 föreslår vidare att de anställda på SJ ställer in ett alarm på sin mobiltelefon, föreslagsvis satt till den första november varje år, med varningen "Snart kan det tänkas snöa".

4. @SirPrankmonkey ställer rasarna mot väggen

I onsdags handlade Kalla Fakta på TV4 om Hennes & Mauritz, och dess fabriker i Kambodja. Företaget tjänar massor, men deras anställda får trots det inte ut tillräckligt för att klara sig. Det upprörde många, men enligt twittraren Prankmonkey borde ingen ha blivit förvånad. Med tröjpriser som går ända ner till 50-lappen är det inte konstigt att förtjänsten, efter design, administration, tillverkning, frakt och vinst, inte går tillbaka till de glömda arbetarna i en annan kontinent.

3. @JohanForsberg pekar ut ett (o)lustigt samband

Det finns väldigt lite information att hitta på nätet om den lilla staden Narnia, mitt i Bangladesh. Men att den heter samma sak som fantasistaden ur C.S. Lewis älskade bokserie, som man når genom en viss garderob i ett radhus i England, räcker för många - inklusive Johan Forsberg. Och visst, den sorgliga ironin i att Bangladesh har några av världens hårdaste lagar mot homosexuella går nog inte förbi många obemärkt.

2. @smamie varnar för oönskad skräppost

Justin Bieber är sannolikt den person i världen som internet mest passionerat älskar att hata. Somliga börjar tröttna på det rutinmässiga dissandet av honom, ofta på grund av mer eller mindre ofräscha "han är brudig"-argument, men andra gillar fortfarande när den världsberömda artisten får slängar av sleven. Till exempel de över 400 personer som retweetat twittraren SMÄM:s till synes M. Night Shyamalan-regisserade tweet.

1. @Jonas_Gardell prövar sin fanbase

Veckans förmodligen hetaste kulturpersonlighet är Jonas Gardell, vars succé med romantrilogin "Torka aldrig tårar utan handskar" endast matchas av teveseriens dito. I måndags kväll gick det sista av tre avsnitt, och den som inte hade gråtit innan eftertexterna rullade har nog behov av en hjärttransplantation. Engagemanget kan mätas i att när Gardell bad sina fans på Twitter att öka tittarsifforna för serien fick han över 700 retweets - överlägset mest i veckan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!