President Obama hyllas av peruanska schamaner.
1 av 5
President Obama hyllas av peruanska schamaner. - Foto: AP
Politiska masker på Spirit Halloween.
2 av 5
Politiska masker på Spirit Halloween.
En symbolisk bild för solens inträde i stjärntecknet Väduren.
3 av 5
En symbolisk bild för solens inträde i stjärntecknet Väduren.
Paddy Power ger ut vadvinster i förtid.
4 av 5
Paddy Power ger ut vadvinster i förtid. - Foto: Gawker
En tävling mellan två kackerlackor visar vem som vinner valet.
5 av 5
En tävling mellan två kackerlackor visar vem som vinner valet. - Foto: Skärmdump NJ.com

Obama vinner - enligt schamaner och masker

Världen går i väntans tider inför vem som i natt ska röstas fram till USA:s president. Men det finns sätt att få reda på svaret i förtid - här är de knäppaste.


Presidentvalet 2012

I dag väljer USA president. Av tradition har ett par små byar i New Hampshire redan röstat. I den ena blev det dött lopp, 5-5 medan Obama tog hem den andra med 23-9. 

Rösträkningen beräknas pågå ända fram till tidig onsdagsmorgon, men vid tre-fyratiden på natten hoppas man kunna ha ett besked om vem som vunnit.

I dag går det amerikanska folket till val. Nyheter24:s reporter Michael Bergqvist kommer här hos oss leda de tappra få som vill valvaka genomnatten, tills vi i morgon bitti får veta vem som i de kommande fyra åren lederett av de mest inflytelserika länderna i världen.

Många nöjer sig dock inte med att vänta ut valresultatet,utan vänder sig i stället till okonventionella metoder för att avslöja vadframtiden bär i sitt sköte. Några sätt är etablerade, till exempel Redskins-regeln som med 18 rättvisande resultat sedan 1940 visar att det amerikanska fotbollslaget Redskins resultat i deras sista hemmamatch bestämmer utgången ivalet.

Men vad du kanske inte visste var att såväl peruanskaschamaner som skogens alla djur också lagt in sina fem cent i frågan om vem somblir USA:s nästa president. Inför kvällens stora nagelbitare i demokratipresenterar Nyheter24 en het lista: De sex knäppaste sätten som valresultatet redanförutsetts på.

6. Genom vilken Halloween-mask som sålt bäst  

Bill Clintons seger över republikanen Bob Dole 1996, GeorgeW. Bushs första valvinst mot Al Gore 2000 följt av den andra mot John Kerry 2004samt när Barack Obama som förste svarta man snöt John McCain på presidentskapet2008. Det är inte bara historiska fakta, utan också segrar som korrektförutsetts av den största amerikanska Halloween-pryls-försäljaren, SpiritHalloween.

Genom att titta på vilken utklädningsmask som sålts bäst avde två konkurrerande kandidaterna har man kunnat räkna ut vem som skulle kommaatt vinna - och detta felfritt, sedan man började mätningarna 1996. Vem som sålde bäst i år? Jo, för andra året i rad: Barack Obama.

5. Genom vad som står skrivet i stjärnorna 

En panel bestående av fem astrologer har sagt sitt ochbudskapet är glasklart: Barack Obama tar i natt hem sin andra valvinst.Beskedet kom redan i maj, på en konferens i New Orleans.

– Det är glasklart, Obama stannar där han sitter, sade tillexempel astrologen och advokaten Nina Gryphon efter att ha granskat den exaktatidpunkt då solen passerar stjärntecknet Väduren.

Vad Obama kanske ska se upp för är dock problem under denförsta halvan av sin mandatperiod. Detta enligt astrologen Chris Brennan, somtittat närmare på Saturnus inträde i stjärntecknet Skorpionen. Ingakonstigheter.

4. Genom vadslagningspengar som redan betalas ut till de som satsat på Obama 

Det irländska bettingföretaget Paddy Power är kända för atthitta på kreativa sätt att ta sig in i medieuppmärksamheten, och nu har delyckats igen. 24 timmar innan valet ens är avgjort betalar man nämligen utvinstpengar till alla som satsat på en demokratisk seger i det amerikanskavalet – närmare 5,5 miljoner svenska kronor totalt. En talesperson förföretaget kommenterade tilltaget med att Romney har haft sin stund irampljuset, men troligen mest kommer bli ihågkommen för sina retoriskaklavertramp.

– Trots att han tilltalar den äldre och mer troendeväljarkretsen kommer Amerika hålla sig till det svarta och häftiga, avslutadetalespersonen.

3. Genom vad synska medium har skådat i framtiden 

När den paranormala avdelningen av informationssidanAbout.com i början av året frågade en rad synska personer om vad som skullehända 2012 bjöds vi på en massa fascinerande nyheter.

Judy Hevenly, lärare, författare och astrolog avslöjade tillexempel inte bara att längre kjolar skulle komma på modet, utan också attänglar skulle promenera runt på gator och torg mitt ibland oss.

Sidney Friedman pekade å sin sida på att en ovanlig insektskulle hittas i New York-stadsdelen Brooklyn, att doktorsväskan skulleåtervända som het accessoar för kvinnor samt att George Clooney skulle blipappa.

Och ja, båda två förutsåg också att Barack Obama skullevinna valet. Samma resultat fick About.com när de frågade sina tillika synska läsare om deras idéer om 2012,och frånsett Obama-segern kunde läsarna berätta att vitlöksolja skulle triumfera som botemedel mot cancer och att Oprah Winfrey skulle få Nobels fredspris.

2. Genom vad peruanska schamaner förutser


En grupp schamaner och medicinmän i Peru har gjort det tydligt och klart att Obama kommer vinna. Men för att hjälpa ödet på traven har de dessutom tillbringat en dag med olika sorters magiska försäkringar, så deras förutsägelse verkligen omsätts i verklighet. 

Till Obamas ära tände man rökelse och gnuggade blommor mot en bild av den 51-årige presidenten, medan utmanaren Mitt Romney till sin förmodade förskräckelse fick se sin bild anfallas med svärd och maracas. Det är ännu oklart om maracas-attacken gjorde någon vidare skada på bilden. 

1. Genom resultatet i djurtävlingar, djurbajs och djurmiddagar

Vart fjärde år håller skadedjursbekämpningssällskapet (ja, ett sådant existerar) i New Jersey en tävling. Den av två kackerlackor som först springer i mål i en avlång glasbur avgör vem som är landets kommande president. Hur kan man skilja på de två, undrar du? Jo, varje kackerlacka har en stor karikatyr av antingen Romney eller Obama på sin rygg. Och till skillnad från all förhandsinformation ovan pekar resultatet i racet åt ett helt annat håll - nämligen en republikansk seger. 

Samma resultat har företaget Scoopy Doo, också det baserat i New Jersey, nått i sina undersökningar av det hundbajs de är anlitade för att samla upp. Ägaren Jim Coniglione är säker, och med goda grunder. Det mesta av bajset han plockat upp har nämligen sett ut som Mitt Romney.

Spiken i kistan för spekulerandet kommer i och med ekorren Gnocchi. Förra valet förutspådde han Obamas seger, men den här gången ser det ut att vara republikanernas tur. Avgörandet gjordes då ekorren ratade valnötterna i en Obama-märkt skål till förmån för en Romney-märkt dito.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.