4chan kuppar in dödsbarn på Kinderäggstävling

- 12/11/2012, 12:57 -
Ledaren av Kinderäggs-tävlingen just nu: Dödsbarnet.
1 av 4

Ledaren av Kinderäggs-tävlingen just nu: Dödsbarnet.

Skärmdump Kinderchocolate.kz

Idén föddes på 4chan
2 av 4

Idén föddes på 4chan

Skärmdump 4chan

Pojken på bilden är tidigare känd på nätet som memet Death Child
3 av 4

Pojken på bilden är tidigare känd på nätet som memet Death Child

Skärmdump Memegenerator.com

En av bilderna som spridits som uppmuntrar till röstning
4 av 4

En av bilderna som spridits som uppmuntrar till röstning

Oväntad konkurrens har uppstått i en Kinderäggs-tävling i Kazakstan. Det amerikanska forumet 4chan har nämligen kuppat in sin favorit.

KAZAKSTAN. Tråkiga nyheter: Ditt barn kommer nog inte hamna på omslagetav Kinders chokladkakor i Kazakstan. En liten blond pojke med ett glatt leendehar nämligen ett helt mördande försprång. Så tenderar det att bli om man harvärldens största forum i ryggen.

I början av oktober drog den kazakstanska delen avchokladföretaget Kinder, du vet, de med äggen och överraskningarna, igång en tävling. Landets befolkning ombades skicka in bilder på sina barn, och det barnsom fick flest röster skulle få äran att pryda förpackningarna av Kinderschokladkakor. Tävlingen pågår fram till den sista november – men den är nogredan att betrakta som avgjord.

För den här gången var det, till skillnad från den vanligaäggsituationen, Kinder som utsattes för en överraskning. Besökarna av underforumet/b/ på nätanslagstavlan 4chan gav sig i helgen in i leken, och presenterade en helt egen kandidat att rösta på. Men låt dig inte luras av hans blonda lockaroch lyckliga småleende – på nätet är han tidigare känd som ”Dödsbarnet”.

Var bilden kommer ifrån, eller vem pojken är, vet ingen. Men det var i år den började cirkulera med enmorbid bildtext, inte helt olikt andra memer där en gullig bild får kontrasteramot ett hemskt budskap. Med tiden har den lilla pojken kommit att bli en av4chans favoritkaraktärer.

Det var alltså mer eller mindre naturligt att han skulle fåpryda Kinders chokladkakor om 4chan fick bestämma. Och bestämma har de fåttgöra, ända sedan i lördags kväll då idén föddes i en tråd med uppmaningen ”VIKAN GÖRA DETTA /b/ (…) Upp till första plats, där vi hör hemma”. Bifogad var en bild där det beskrevs hur man röstade, och nu - bara ett dygn senare - lederVictor, som pojken kallas, med nästan 16 000 röster över tvåans 8 000.

Vad Kinder tycker om utvecklingen i tävlingen som alltså mereller mindre kapats av användarna på 4chans /b/-forum är än så länge okänt. Meni tävlingens regler fastslås att bildens rättigheter måste innehas av detävlande, och så är inte fallet här. Kanske blir det alltså inte Victor vi fårse på de Kinder-förpackade chokladkakorna i vår. Av tävlingstiden återstår fortfarandenågra veckor, och som vi vet sedan tidigare tillfällen då forumet blandat sigi: Allt kan hända.