Rickards turbotraktor gör nätsuccé

Miljontals visningar och uppmärksamhet från Nordeuropas största teveprogram om motorsport. Men allt han vill är att tävla i Målilla.



Här gör den hemmapysslande motorentusiasten Rickard Nilsson succé på Youtube. Med sin turboutrustade traktor har han lockat miljonpublik på nätet, tack vare vännen Mikael Karlsson och hans konto på filmsajten. Bland annat har det brittiska motorprogrammet Top Gear, en norsk tidning, några lokaltidningar och Expressen uppmärksammat klippet. 

Byggandet är dock bara ren hobby, berättar han.

– Jag byggde traktorn för att åka traktorslalom. Men så gick den sönder, och jag fick aldrig chansen att visa upp den. Då var det lika bra att vi filmade den, så folk fick chansen att se vad den går för, säger han till Nyheter24.

Den ser ju livsfarlig ut, är den säker att köra?

– Jag förstår att den ser läskig ut när den lyfter på ett av framhjulen sådär, en traktor ärinstabil vanligtvis. Men jag har fixat så den är lugn. Man får lära sig att hantera den för visst är det farligt - men det kan ju gå ju illa om man kör cross också. 

Traktorn är en del av Rickards livsmål - att få delta i den årliga traktorspeedway-tävlingen i Målilla.

– Jag har byggt den till det ändamålet. Tyvärr blir det inte nu till sommaren jag får vara med,det hinner jag inte eftersom den gick sönder. Men någon gång.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.