Rickards turbotraktor gör nätsuccé

- 13/11/2012, 16:37

Skärmdump Youtube

Miljontals visningar och uppmärksamhet från Nordeuropas största teveprogram om motorsport. Men allt han vill är att tävla i Målilla.


Här gör den hemmapysslande motorentusiasten Rickard Nilsson succé på Youtube. Med sin turboutrustade traktor har han lockat miljonpublik på nätet, tack vare vännen Mikael Karlsson och hans konto på filmsajten. Bland annat har det brittiska motorprogrammet Top Gear, en norsk tidning, några lokaltidningar och Expressen uppmärksammat klippet. 

Byggandet är dock bara ren hobby, berättar han.

– Jag byggde traktorn för att åka traktorslalom. Men så gick den sönder, och jag fick aldrig chansen att visa upp den. Då var det lika bra att vi filmade den, så folk fick chansen att se vad den går för, säger han till Nyheter24.

Den ser ju livsfarlig ut, är den säker att köra?

– Jag förstår att den ser läskig ut när den lyfter på ett av framhjulen sådär, en traktor ärinstabil vanligtvis. Men jag har fixat så den är lugn. Man får lära sig att hantera den för visst är det farligt - men det kan ju gå ju illa om man kör cross också. 

Traktorn är en del av Rickards livsmål - att få delta i den årliga traktorspeedway-tävlingen i Målilla.

– Jag har byggt den till det ändamålet. Tyvärr blir det inte nu till sommaren jag får vara med,det hinner jag inte eftersom den gick sönder. Men någon gång.