Han gör dina drömmar till Youtube-filmer

- 19/11/2012, 11:12 -

Skärmdump Youtube

Med 3D-program och animation gör han dina drömmar till verklighet. Åtminstone på Youtube.

YOUTUBE. Har du någonsin haft en dröm som du gärna hade återupplevt ifilmformat? Grattis, tack vare 26-åringen Shane från Florida har du nu chansen.Han ligger bakom Youtube-kanalen Dream Real, som gör dina drömmar verkliga – åtminstone såverkliga det går.

– Dream Real är ett sätt för folk att äntligen få se ochdela med sig av sina drömmar. De skickar mig beskrivningar av sina drömmar, ochjag gör 3D-animerade kortfilmer av dem, berättar Shane för Nyheter24.

Idén kom ur en lust att göra enklare animationsarbeten vidsidan av det indiespel han utvecklar. Han har fått hundratals drömbeskrivningarskickade till sig, men än så länge har bara två lett till faktiska animationer.Den första, Skyfortress, är hans favorit.

– Mest på grund av att storyn verkligen funkar. Tittarendras verkligen in, och sedan överraskas man av en twist. Eftersom det var denförsta filmen var det inga som hade några förväntningar, och det var jättekulatt se folks reaktioner på filmen.

Filmen har nästan 360 000 visningar, och den bygger helt påen dröm som någon berättade för honom om. Det viktiga med drömbeskrivningarnaär för honom att de är intressanta.

– Så länge de är det så spelar det ingen roll vad de handlarom, eller om de ens handlar om något. Men exakt hur jag gör urvalet håller jagför mig själv – det vore tråkigt om folk började skicka in beskrivningar somvar uppfixade för att bli antagna.

Den senaste Dream Real-filmen är ifrån mitten av oktober, ochbåda två var mycket mer tidskrävande att göra än han väntat sig. Sedan dess harhan inte haft tid. Men snart kommer nästa del av serien, lovar han och tipsar om att hålla koll på hans Youtube-kanal.

– Jag kommer åtminstone göra en ny nu den här månaden, lovar Shane.