- Foto: Trotify

Här är prylen som gör din cykel till häst

Hästar är så heta just nu. I London är de till och med cyklar.


Trots internet, moderna läkemedel och färdigskivat brödmåste man ju erkänna att samtiden inte är perfekt. Till exempel hör man nästanaldrig ljudet av hästhovar på stan längre. Men frukta intet - tack vare ettgäng kreativa ungdomar i London kan din cykel nu ersätta ljuden som försvann ioch med att Europa gick över till biltrafik.

För nu kan du trotifiera din cykel.

Bakom denna konstruktion, som alltså i sann MontyPython-stil låter en itusågad kokosnöt kopplad till ditt cykelhjul åstadkommagaloppljud, ligger den engelska studion "Original content London". Desskonstnärlige ledare Edward Saperia förklarar att idén var svår att lägga ifrånsig när de väl fått den.

– Och att döma av folks reaktioner var det inte bara vi somtyckte det. Vi har haft över 100 000 träffar på vår hemsida, och den har baravarit igång i två dagar, säger han till Nyheter24.

”Trot” är det engelska ordet för svenskans trav, alltså detsom hästar gör. Trotify betyder således ungefär ”travifiera”, och är det somhänder med cykeln när man installerar denna mackapär. Den levereras i delar,men är enligt Saperia lätt att montera.

– Man måste emellertid köpa egen kokosnöt, men de är rättlätta att få tag på.

Han berättar att Trotify håller ganska bra, men att den inteär optimal för de regniga förhållandena i Sverige just nu. Dessutom är den barapå prototypstadiet - först när 1 000 exemplar beställs kommer de faktiskttillverka dem.

– Jag tror människor kommer använda Trotify för speciellatillfällen. Förbipasserande hör när man kommer, och det är faktiskt etttrevligt ljud. När jag har cyklat runt med den har folk skrattat ochapplåderat, berättar 27-årige Saperia.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjättarnas dominans stor – "finns fallhöjd"

Mest uppåt på Asiens ledande börser

Utvecklingen på de ledande asiatiska börserna var mestadels positiv under de inledande timmarnas handel på tisdagen.

Kim Jong-Un övervakade kärnvapenövning

1 timme sedan
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un övervakade på tisdagen en militärövning som simulerade en kärnvapenattack mot fientliga mål, uppger den statskontrollerade nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA.

Tog felaktigt ut hundratusentals bidragskronor

1 timme sedan
En man i Örnsköldsvik tog ut totalt drygt 200 000 kronor i föräldrapenning. Problemet? Han var hemma med ett barn som inte hade rätt att vistas i Sverige, skriver Allehanda.

Omfattande översvämningar i östra Afrika

2 timmar sedan
Nationalparker, hamnar och motorvägar ligger under vatten efter omfattande översvämningar till följd av skyfall i flera östafrikanska länder.

Olycksfärja sätts in för passagerartrafik

3 timmar sedan
Passagerarfärjan Marco Polo kommer åter att sättas in i trafik i mitten av 2024, rapporterar lokala medier.