Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mannen bakom avstängda kontot: "Någon vill tysta oss"

- 27/11/2012, 11:51 -
1 av 3

Faksimil

2 av 3

SCANPIX / Faksimil / Montage

Även Wikileaks officiella konto har ifrågasatt avstängningen. Här är Wikileaksgrundaren Julian Assange.
3 av 3

Även Wikileaks officiella konto har ifrågasatt avstängningen. Här är Wikileaksgrundaren Julian Assange.

Sang Tan / AP / SCANPIX

Twitterkontot @AnonOpsSweden är avstängt - utan någon synbar anledning. Nyheter24 har pratat med en av männen som säger sig stå bakom kontot.

SVERIGE. "Ditt konto har brutit mot Twitters villkor". Det var beskedet via mejl när @AnonOpsSweden, som hade 18 000 följare, stängdes ned i helgen. Alla frågor om varför har lämnats obesvarade.

Nyheter24 har varit i kontakt med en av personerna som säger sig ha stått bakom kontot. Han har inte heller lyckats få något svar från Twitter.

– Det stod att man kunde mejla om man inte förstod beslutet, så jag har skrivit tillbaka. Men jag har inte fått något svar, säger han till Nyheter24.

Spekulationer på andra twitterkonton kopplade till det löst sammansatta nätkollektivet talar om en korrupt svensk regering som stängt ned "AoS". Mannen bakom kontot pratar också om att det finns "grupper" som inte vill att de ska höras.

– AoS är en nyhetskanal. Någon vill tysta den. Vi har aldrig varit ansvariga för några attacker eller uppmanat till våld, säger han.

Rapporterat om Sveriges brott

Kontot har flera gånger länkat till mer eller mindre obskyra nyheter och nyhetssajter. Ett tema har varit Sveriges och svenska företags agerande utomlands, exempelvis Ikeas slavarbete i Östtyskland eller Ericssons övervakning i Syrien.

– Sverige har haft ett gott rykte i världen sedan 70-talet. AoS har försökt visa att det inte stämmer längre, säger en av personerna bakom det avstängda kontot.

Stödet för @AnonOpsSweden har varit stort, inte bara bland anons själva.