Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Regeringen: Hästar finns visst!

- 29/11/2012, 19:11 -
undefined
1 av 3

undefined

Faksimil / SCANPIX / Montage

Facebooksidan
2 av 3

Facebooksidan

Här är några av reaktionerna.
3 av 3

Här är några av reaktionerna.

Efter Nyheter24:s artikel om Facebookgruppen går nu landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) ut och säger emot den: "Ingen anledning till oro, hästar finns".

SVERIGE. Är hästen en frukt eller ett djur som faktiskt existerar? Över 88 000 personer har "gillat" Facebookgruppen som påstår det förstnämnda. En sida som lett till många arga reaktioner.

"Ni är fan dumma i huvudet, jag har ridit i typ hela mitt liv och ni kan inte bara komma och påstå att jag hopplat omkring på en fruktjävel som inte ens finns! Det funkar ju inte ens", skriver en användare till sidan.

Nu går regeringen, i form av landsbygdsminister Eskil Erlandsson, ut och lugnar det svenska folket.

"Landsbygdsminister Eskil Erlandsson vill låta hälsa att det inte finns någon anledning till oro, hästar finns. Det är till och med så bra att det finns flera olika hästraser", skriver hans presstab i ett mejl till Helsingborgs Dagblads blogg Djurbladet.

"Hemskt att regeringen försöker få alla att tro på hästar"

Nyheter24 har tidigare intervjuat den unge man som ligger bakom Facebookgruppen.

– Många här i världen tror fortfarande på hästar och samhället har inte fallerat totalt av det, än så länge... Sidans syfte är att få folk att tänka om, stämmer allt man hör? Vi vill få ut sanningen innan det är för sent, sa han då.

Efter Erlandssons utspel har gruppen gått ut med ett meddelande till sina fans:

"Vi tycker att det är hemskt att regeringen i Sverige försöker få alla att tro på hästar. Vem vet vad mer de ljuger om? De kan ju ljuga om exakt vad som helst! Vi vill ha ut sanningen till folket. Ingen förtjänar att leva i en lögn hela sitt liv. Häst är en frukt som inte finns, oavsett vad män i dyra kostymer säger", skriver sidan.

Läs också: "Hästen en frukt som inte finns" har 40 000 likes på Facebook