Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Meteoriter, snö och kattungar - här är veckans hetaste tweets

Nyheter24

Nyheter | 07/12/2012 14:01

Varje fredag listar Nyheter24 några av veckans mest omtalade och retweetade tweets. Här är den sjunde laddningen - och den har allt från bananer till hockeyrumpor.

10. @TommyHedstrom ser en frukt som inte finns

Vad är det enda som kan få hela Sverige att sluta älta nyhetshändelser i paritet med ett riksdagsparti i kris och en konflikt i mellanöstern? Jo, snökaos såklart. Som vore det frätande syra tvättade snön bort precis alla andra omdiskuterade händelser ur media, och tog själv deras plats. I ett land drabbat av politisk polemik och infekterade debatter är kanske snön den minsta gemensamma nämnaren, den som trots allt kan ena alla mot en gemensam fiende. Hur som helst var mediebevakningen av ovädret tung, och några misstag smög sig in. Tommy Hedström noterade ett av dem.

9. @Vendelasofia retar upp en Nyheter24-anställd

Twittraren Vendela Bornström pekar ut en särskild grupp sexgudar, får hundratals retweets, och Nyheter24 tvingades vända sig till redaktionens anonyma expert på området för en kommentar. Så här skrev hon om saken: "Nej. Svett och för mycket testostron är inte sexigt. Och det här uttrycket 'hockeyrumpa', är det inte bara hockeykillar själva som hittat på det? Det skulle kunna gå hand i hand med att det verkar vara flest hockeykillar som gillar 'Vi som tycker hockeykillar är heta' på facebook?  Typiskt hockeykillar."

8. @j_bostrom ställer en smitare till svars

Ni vet när man ska ragga på någon, men precis när man börjat inser att personen i fråga är en hemskt människa? Ungefär så måste det uppenbarligen ha gått till när den namnlöse twittraren @j_brostrom skulle lägga in stöten på en meteorit i storleksordningen 10 km i diameter, som för ungefär 65 miljoner år sedan slog ned i nuvarande Mexiko med global utrotning av nästan allt levande på planeten som följd. Klart man blir syrak då. 

7. @Cherin_awad ger oss en tankeställare

"Varför ser du flisan i din broders öga, men märker inte bjälken i ditt eget?" Den frågan ställs i Lukasevangeliet och är aktuell än i dag, applicerad på debatten om kränkthet och förtryck i Sverige. För den som själv är i maktställning kommer alltid ha svårt att se en situation ur den maktlöses perspektiv. När juristen Cherin Awad läser om ett barns första möte med att vara "annorlunda" framstår det tydligare än någonsin.

6. @Glenn_Hysen upptäcker att han upptäckt kärleken

Livet som kändis måste vara fullt av nya insikter och upplevelser, alla via media. Redan Mark Twain formulerade sig tidslöst på ämnet, när han i ett brev till New York Journal skrev "ryktet om min död är starkt överdrivet." Nu har fotbollsfarbrorn Glenn Hysen slagit upp dagsblaskan, och där läst att han minsann är djupt inblandad i en ny kärlekshistoria. Bara att lyckönska.

5. @blindgubbe upplyser om den verkliga katastrofen

Vänta nu. Mayaindianernas kalender tar slut nu den 21 december. Det har hittills tolkats som att det i sig skulle utgöra slutet på världen som vi känner den, men tänk om det inte är däri katastrofen ligger - utan i vår sociala medier-lättnad över att ha klarat oss? Tänk om det är då vi, i urballad överlycklig galenskap, råkar trycka på knappen? Herregud, Tjohannes... Vad är det du har insett?

4. @ErikNiva koncentrerar sin kritik

Grattis sponsorerna och hej då fotbollsfansen. Det europeiska fotbollsförbundet, Uefa, klubbade i veckan igenom förslaget att 13 länder numera ska få arrangera EM från och med 2014. Det lär bli döden för publikfesterna under mästerskapet i fortsättningen. Fotbollsjournalisten Erik Niva sammanfattar det bäst.

3. @Soranismail moderniserar en evig fråga

Med en parafras på den irländska filosofen George Berkeleys klassiska tankelek - "Om ett träd faller i skogen men ingen hör det, gör det då något ljud?" - slår sig komikern Soran Ismail in på även denna veckas Twitter-lista. Kanske inte för att tweeten i sig var så revolutionerande (remixes på just det här tankeexperimentet har gjorts i överflöd tidigare) utan snarare för att den bara någon timme efter att ha blivit publicerad var uppe på hutlösa 240 retweets.

2. @systembolaget pitchar en idé

Systembolagets succébetonade Twitter-premiär har redan beskrivits av Nyheter24, men med sina nästan 750 retweets är det omöjligt att inte plocka upp den även här i veckosammanfattningen. Och visst är det väl så att om Systembolaget skulle införa utlåning av söta kattungar i terapeutiskt syfte i sin affärsidé, då skulle ingen vettig människa kunna hitta någonting att klaga på i det?

1. @PernillaWahlgr1 knäcker koden för framgång

Grattis, Pernilla Wahlgren. Med över 3 880 retweets på ovanstående vitsighet slår du inte bara alla rekord för de tweets denna lista hittills övervakat, du bevisar också att sex alltid säljer. Ännu hellre i kombination med dåliga skämt. Grattis. Verkligen.