Stockholm

Polisen varnar: "Apples kartor är livsfarliga"

Apple Maps
Apples kartor är inte korrekta och visar konstiga rutter till destinationer. Foto: Bildkälla: Shutterstock

Ibland kan en felaktig karta få förödande konsekvenser. Nu varnar polisen för att använda Apples kartor som GPS - det kan vara en fara för ditt liv.


Läs mer
"Hemskt ledsna"

"Till våra kunder,

På Apple strävar vi efter att utveckla världsklassprodukter som levererar den bästa möjliga upplevelsen till våra kunder. I och med lanseringen av vår nya kartapp förra veckan misslyckades vi med detta. Vi är hemskt ledsna för den frustration som det har skapat för kunderna och vi gör allt vi kan för att förbättra kartorna" - ett utdrag ur Apple-vd:n Tim Cooks brev till kunderna.

VICTORIA. Bilister har fastnat mitt ute i vildmarken utan vatten eller mat i 24 timmar. Det är mardrömssituationen som Apples kartor för iPhones skapat i sydöstra Australien. Nu går den lokala polisen ut och varnar personer från att använda kartorna. Ja, det kan till och med vara livsfarligt.

Efter att ha genomfört egna tester har polisen kunnat fastställa att staden Mildura ligger 70 kilometer fel på kartan. Därför hamnar man i stället mitt ute i ingenstans - i en nationalpark.

Enligt Victoria Police News har vissa personer fått gå i flera mil i svår terräng bara för att få täckning på telefonen och kunna ringa på hjälp. Polisen har kontaktat Apple för att de ska ändra i kartan.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Apple bett om ursäkt och uppmanat folk att använda andra appar för kartor.

Apple Maps är fortfarande ett skämt för många:

Det var till operativsystemet iOS6 som de nya kartorna hade ersatt de gamla Google-kartorna. De blev genast ett skämt eftersom de visade fel.

Apple har bett om ursäkt och ansvarig chef har avgått, men någon ny version har ännu ej presenterats.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.