På bilden till höger har nya
1 av 2
På bilden till höger har nya - Foto: Instagram.com
Appen har växt rejält det senaste året. I september användes den av 100 miljoner människor.
2 av 2
Appen har växt rejält det senaste året. I september användes den av 100 miljoner människor. - Foto: Karly Domb Sadof / AP / SCANPIX

Här är nya Instagram

Brukar du också dela dina bilder via Instagram? Då är det här nyheter för dig. Nu släpps den största uppdateringen på ett år - här är det som förändras.


Kampen mot Twitter

Den senaste veckan har du som hängt på Twitter kanske märkt att alla Instagramlänkar inte längre blir till foton som går att se i själva Twitterappen. Till skillnad från flera andra fotoappar har Instagram valt att dra sig tillbaka. Man måste i stället klicka på länken.

Läs mer om de nya uppdateringarna hos Techcrunch och på Instagrams egen blogg.

Över 100 miljoner människor världen över använder redan Instagram för att dela med sig av sina bilder. Nu kommer skärmen i din telefon dock se lite annorlunda ut när du fotar din mat.

Den största uppdateringen på över ett år har nämligen släppts till appen. Nyheter24 guidar dig på vägen genom att lista nyheterna:

Ny kameradesign

Avtryckarknappen har blivit större och fått en design inspirerad av appens logga. Din senast fotade bild visas dessutom nere till höger på skärmen. På iPhone 5 kan man se ett helt album med de senaste bilderna man tagit - allt för att lättare kunna hitta den bild man vill lägga upp.

Nytt filter

Instagram själva verkar mycket nöjda med att fylla på appen med ett nytt filter som fungerar till samtliga telefoner. "Willow" är ett svartvitt filter med vissa lila toner och skarpa vita kanter.

Förbättrad skärpa

Så kallad "tilt-shift", att kunna ändra skärpedjupet i bilden, har förbättrats rejält. Tidigare kunde hela bilden bli suddig, nu har man gjort flera små förbättringar som leder till bättre kvalitet.

Integrering med Foursquare

Nu finns en knapp för Foursquareappen i Instagram. Om vissa foton tagits på en plats kan man då gå klicka på den knappen för att se vilka av ens vänner som är där och vilka som gillat platsen.

Uppdaterat flöde

Numera är bilderna större och lättare att bläddra sig igenom.

Redigerade bilder sparas i appen

Tidigare när man lagt på ett filter på en bild har den nya versionen sparats i telefonens fotoalbum. Det är ett minne blott. Nu sparas dessa bilder i stället i ett eget album i Instagram.

Man kan säga att reaktionerna på nya uppdateringen varit tämligen skeptiska. Eller ja, folk är ganska rasande:

Nyheter24-redaktionen passade på att testa nya uppdateringen genom att fota några klassiska löpsedlar: 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.