Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är nya Instagram

Så här ser nya kameran, nya filtret och nya albumet ut i Instagrams uppdatering.
1 av 4

Så här ser nya kameran, nya filtret och nya albumet ut i Instagrams uppdatering.

Faksimil

På bilden till höger har nya
2 av 4

På bilden till höger har nya

Instagram.com

Appen har växt rejält det senaste året. I september användes den av 100 miljoner människor.
3 av 4

Appen har växt rejält det senaste året. I september användes den av 100 miljoner människor.

Karly Domb Sadof / AP / SCANPIX

En bild som lades upp från stormen Sandy av en Instagramanvändare.
4 av 4

En bild som lades upp från stormen Sandy av en Instagramanvändare.

Instagram

Nyheter | 11/12/2012 10:45

Brukar du också dela dina bilder via Instagram? Då är det här nyheter för dig. Nu släpps den största uppdateringen på ett år - här är det som förändras.

Över 100 miljoner människor världen över använder redan Instagram för att dela med sig av sina bilder. Nu kommer skärmen i din telefon dock se lite annorlunda ut när du fotar din mat.

Den största uppdateringen på över ett år har nämligen släppts till appen. Nyheter24 guidar dig på vägen genom att lista nyheterna:

Ny kameradesign

Avtryckarknappen har blivit större och fått en design inspirerad av appens logga. Din senast fotade bild visas dessutom nere till höger på skärmen. På iPhone 5 kan man se ett helt album med de senaste bilderna man tagit - allt för att lättare kunna hitta den bild man vill lägga upp.

Nytt filter

Instagram själva verkar mycket nöjda med att fylla på appen med ett nytt filter som fungerar till samtliga telefoner. "Willow" är ett svartvitt filter med vissa lila toner och skarpa vita kanter.

Förbättrad skärpa

Så kallad "tilt-shift", att kunna ändra skärpedjupet i bilden, har förbättrats rejält. Tidigare kunde hela bilden bli suddig, nu har man gjort flera små förbättringar som leder till bättre kvalitet.

Integrering med Foursquare

Nu finns en knapp för Foursquareappen i Instagram. Om vissa foton tagits på en plats kan man då gå klicka på den knappen för att se vilka av ens vänner som är där och vilka som gillat platsen.

Uppdaterat flöde

Numera är bilderna större och lättare att bläddra sig igenom.

Redigerade bilder sparas i appen

Tidigare när man lagt på ett filter på en bild har den nya versionen sparats i telefonens fotoalbum. Det är ett minne blott. Nu sparas dessa bilder i stället i ett eget album i Instagram.

Man kan säga att reaktionerna på nya uppdateringen varit tämligen skeptiska. Eller ja, folk är ganska rasande:

Nyheter24-redaktionen passade på att testa nya uppdateringen genom att fota några klassiska löpsedlar: