Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu blir det svårare att googla efter porr

Skärmdump Google

Nyheter | 14/12/2012 12:23

Förlitar du dig på Google för dina lustfyllda stunder? Då är det dags att identifiera exakt vad du går igång på.

Bröst, rumpa och penis. Alla är de Google-sökningar som tidigare räckt för att - med säkerhetsinställningarna avslagna - bulla upp en hel buffé av hudfärgade detaljstudier, upphetsande värre för vissa. 

Men nu har Google satt P för det. Från och med i går måste den sugna sökaren specificera exakt hur brösten, rumporna eller penisarna ska serveras - annars blir det påklätt. Det rapporterar Feber.

– Vi censurerar inte sexuellt innehåll, utan vill fortfarande visa våra användare exakt vad de letar efter - men vi vill inte visa sexuella skildringar om inte sökaren specifikt letar efter just det, säger en Google-representant till CNet om förändringen. 

Det var på torsdagen som en Reddit-användare upptäckte förändringen i Googles system. En sökning på ordet "blowjob", med alla säkerhetsinställningar avslagna, gav som resultat enbart "jobbsäkra" bilder. När Nyheter24, eh, provar tvingas vi söka på "real blowjob" eller "sexy blowjob" för att hitta faktisk pornografi bland resultaten.

– Om du letar efter sexuellt innehåll kan du hitta det utan att behöva ändra på några inställningar, du måste bara vara mer tydlig i din sökning om den kan uppfattas som dubbeltydig, förklarar Google-representanten detta för CNet.