- Foto: Nyheter24

Jesus och undergång - här är veckans hetaste tweets

Varje fredag listar Nyheter24 några av veckans mest omtalade och retweetade tweets. Här är den nionde laddningen - och den har allt från vapen till Voldemort.


10. @TTspraket påminner i sista sekund

Det ryktas om att fredagen tyvärr är den sista dagen i våra och för den delen hela mänsklighetens existens. Men eftersom vi är en ras som alltid mött vårt öde rakryggat och korrekt drar TT:s språkvårdande avdelning sitt strå till stacken och påpekar vad det bibliska ordet för undergången egentligen är. Bara för att vi är förtappade behöver vi ju inte vara för tappade.

9. @JohannaYoyyo drar ett skämt som inte finns

Alla barn drog skämt om hästar, till exempel Johanna Johansson som sannolikt lyckades med ett av de första riktigt roliga varianterna. Hon belönades med 150 stabila retweets.

8. @appelstoffe misslyckas med mord

Den mest gripande nyhetshändelsen kom från USA och kändes allt för väl igen - återigen lät en ung man sin olycklighet regna ner över oskyldiga i form av kulor och patroner. Omedelbart drog den klassiska vapendebatten igång, och från båda sidor spyddes arga argument ut. I Sverige är dock synen på vapen som bekant lite mindre generös, något som ståuppkomikern Kristoffer Appelquist symboliserade genom att få nästan 200 retweets på sarkasmen ovan.

7. @LasseKsson påminner om en berömd flykting

Som ett exempel på en SD-kritisk tweet med en twist går ståuppkomikern Lasse Karlssons kristendiss av det blågula partiet långt, men ett oväntat inspel skulle komma att göra den än bättre. En tredjedel av järnrörsgänget, den avhoppade SD-politikern Christian Westling, lade sig nämligen i.

Efter att ha blivit påmind om att Jesus första levnadsår tillbringats på flykt från kejsar Herodes - som fått en knäpp och bestämt sig för att döda alla gossebarn i Betlehem - mildrades den patriotiske politikerns sinne nog för att medge "giltigt skäl för uppehållstillstånd". Nyheter24 fylls av julstämning.

6. @OhlyLars beskriver nödvändiga säkerhetsåtgärder

Ja, Erik Almqvist, den andra tredjedelen av järnrörstrion återfanns i veckan i riksdagen för att säkra segern i en viktig votering åt Sverigedemokraterna. Nu är frågan: Vem blir först att trycka upp en "Järnrör inte min riksdag"-knapp till f.d V-partiledaren Lars Ohly?

5. @viktorbk är syrlig

AIK och Djurgården hockey ligger just nu i tvist med polisen. Eftersom klubbarna är bolagiserade och drivs med vinstsyfte får de betala för den polisbevakning som krävs i samband med lagens hemmamatcher, något som enligt de flesta supportrar är direkt löjligt. DN-skribenten Viktor Barth-Kron slår till med en jämförelse efter veckans Instagram-relaterade uppståndelse i Göteborg, och får nästan 400 retweets som tecken på att han inte är ensam om sina åsikter.

4. @discohund chockar

Skådespelaren Ralph Fiennes är snygg, och Harry Potter-superondisen Voldemort är det inte. Krocken som föreligger i att de tu är samma person, åtminstone i filmatiseringarna av J.K. Rowlings omåttligt framgångsrika bokserie, chockade inte bara twittraren Cassan utan också över 400 personer som valde att trycka på retweet-knappen.

3. @Watsonemmma ser potential

10-årige Romeo Beckham har inte ens kommit i puberteten, men har efter en rivstartad karriär som modell redan horder av fans. Exempelvis twittraren Emma, som inte låter sig skrämmas av fotbollssonens unga ålder utan friskt förutspår pojkens sexuella eskapader. 

2. @Zolfagary skapar en insatsstyrka

Efter en till synes särdeles jobbig dag tog debattören och PR-konsulten Kawa Zolfagary saken i egna händer och initierade hashtaggen #aldrigensam, ett sorts nödanrop för antirasister och -sexister som befinner sig i ensam kamp i kommentarsfält eller Facebook-statusar. Att idén föll i god jord kan sannolikt någon av de över 600 personer som retweetat honom intyga.

1. @Jonas_Gardell ställer rättigheter mot varandra

Denna lista skulle teoretiskt sett kunna ha rubriken "Jonas Gardell blir retweetad" varenda vecka, om inte Nyheter24 tog sig friheten att handplocka de bästa av veckornas mest vidarespridda tweetsen. Den osannolikt populära författaren och dramatikern slog dock i veckan till med en särdeles vältajmad reflektion om vapenlagarna i USA efter den tidigare omtalade skolskjutningen i Sandy Hook, och med över 1 700 retweets är han veckans solklart hetaste.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oljepris upp efter rapporter om attack

Här är hoten mot lägre ränta

Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Iran bekräftar att man skjutit ned drönare men tillbakavisar att man skulle angripits av tyngre vapen. "Ingen större skada har uppstått", enligt en statlig nyhetsbyrå.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.