- Foto: Nyheter24

Stånd och julbråk - här är veckans hetaste tweets

Varje fredag listar Nyheter24 några av veckans mest omtalade och retweetade tweets. Här är den tionde laddningen - och den har allt från drev till dieter.


10. @Glenn_Hysen skämtar till det något alldeles oerhört

Snötunga tak, ensamma lyktor under kolsvarta kvällar och trubbel angående teve-tablån - vad mer kräver vårt avlånga land för att ultimat julstämning ska uppnås? Jo, en tveksam tweetfräckis signerad Sveriges fotbollsfarbror Glenn Hysén, förstås! Åtminstone om man frågar de över 140 personer som retweetat honom. Förhållna ögon på minderåriga rekommenderas dock om man följer honom - som synes ovan blir det ibland ordentligt flåsigt i flödet.

9. @HaglundAndreas var inte bjuden

Nyheter24 tillåter sig spekulera i att twittraren Andreas Haglund, som sett detta dråpliga fall av barnhumor utspela sig på Aftonbladet TV, helt enkelt bara är avundsjuk för att han inte fick någon Facebook-invite till "xX DEEP WELL PARTY 2012 TECHNO Xx".

8. @PrinsCarlPhilip kolsyrar julstämningen

Ofta är de Twitter-konton som parodierar våra svenska kungligheter ungefär lika fyndiga som kungligheterna själva. Men ovanstående inblick i hur den svenska eliten firar sin jul fick inte bara nästan 190 retweets från folket, den tilltalade även Nyheter24:s finslipade smak. Välkommen in på listan över veckans hetaste tweets, Calle.

7. @internuts lanserar en ny jultradition 


Twittraren tillika webbutvecklaren Ludvig Lindbloms förslag är en bra början. Men den omedelbara följdfrågan blir ju, efter ett julfirande präglat av diskussioner om svarta dockor i Kalle Anka, överförfriskade släktingar med julsångsambitioner och krystad trevlighetssamvaro, om man inte hellre borde slå på automatiska uppdateringar av sina föräldrar?

6. @korventjorven petar i en känslig fråga

Apropå dålig stämning: tack, Erica Hansson. Tack. Alltså verkligen. Hyggligt. Snällt. Du tycker alltså inte denna decembermånad varit full nog av infekterade bråk, illvilliga kommentarer och arga argument - utan ännu ett nytt färskt sår måste alltså petas upp igen? Varsågod, Sverige, nu har vi en ny debatt som sannolikt kommer hålla till nästa jul. Skicka er mjältbra... Jag menar, era tackbrev till Erica.

5. @annadeler startar ett drev

Sociala medier är den nya uppretade mobben med högafflar, det är ett som är säkert efter ett 2012 fullt av snabba slutsatser kring heta ämnen. Här lyckades Anna Delér, helt på egen hand, skapa ett rykte som blev ett drev. Twitter-kvällen den 22 december bestod nästan uteslutande av arga tweets om Icas moralism - tills Sofia Mirjamsdotter på Ajour själv ringde upp Ica och fick ryktet dementerat. Sedan dess har inte Delér hörts av - kanske är hon på en episk resa Sverige runt för att försöka få tag på kondomer?

4. @kellermannen säger det ingen tänkt på

Erik Haag och Lotta Lundgren ligger bakom en av höstens stora tevesuccéer, SVT-matprogrammet Historieätarna. Den hyllade duon åker runt och provar olika historiska epokers matlagning, och både storknanden och njutningar utlovas. Men, som serietecknaren Martin Kellerman påpekar - var tog egentligen de köttbitar vi i vår tid tar för given vägen? Självklart lät inte Lotta Lundgren honom sväva i ovisshet länge:

3. @PatrickpunktF leker med livet

Det här är ett roligt skämt av Patrick. F, och det har fått 280 retweets. Mer än så kan tyvärr inte Nyheter24 säga, eftersom vi inte fått låna det radiostyrda flygplanet på säkert en vecka och därför satt oss i ett hörn för att tjura.

2. @LisaKlingvall går på diet

För första gången på ganska länge har inte Sverigedemokraterna varit i fokus denna vecka, utan snarare högtiden jul vilket i och för sig inte heller är fy skam som nationalistisk utsvävning betraktat. Men helt glömda är de naturligtvis aldrig, tvärtom - nästan 400 personer har klickat retweet på Lisa Klingvalls illaluktande liknelse.

1. @calleekstrom vrider om kniven

Okej, låt oss för en sekund föreställa oss den senaste veckan för svenskar i nedre tonåren. De har 1. slagits med syskon som är hemma från skolan 2. utsatts för släktingar (något alla som en gång befunnit sig i passiv-pinsamhetens egna ålder inser hemskheten i) och 3. inte fått de leksaker de innerst inne önskat sig i julklapp. Så kommer Calle Ekström och totalskjuter ner deras enda kvarvarande rolighet i livet - att på sociala medier få låtsas att de faktiskt har häftiga liv. Snyggt, Calle. Du är Grinchen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!