En del av den framgångsrika panoramabilden.
En del av den framgångsrika panoramabilden. - Foto: Sanna Dullaway

Nätsuccé för nyårsbild från Nynäshamn

Sanna Dullaway åt dåliga räkor och var sängliggande över nyår. Men inget ont som inte har något gott med sig: Ett utmärkt fototillfälle uppstod nämligen.


Matförgiftning

Matförgiftning orsakas av bakterien Staphylococcus aureus, och är en vanligt förekommande följd av bristande mathygien. 

Det krävs cirka 100 000 bakterier per gram livsmedel för att toxinhalten ska bli så hög att sjukdomssymtom ska kunna uppstå, enligt Smittskyddsinstitutet. Det är en väldigt tråkig sjukdom att ha under högtider.

NYNÄSHAMN. Vill man vara fin får man lida pin, brukar det ju heta.Detsamma gäller uppenbarligen om man vill ta ett fint foto. Åtminstone enligtfotoredigeraren Sanna Dullaway, som på grund av dåliga räkor var matförgiftadoch sängliggande under nyårsaftonen men ändå lyckades vända det hela till ettfantastiskt fototillfälle.

– Jag hade ingen mat i magen, jag var allmänt svag och kundeknappt stå på benen ute på balkongen vid tolvslaget. Men det som var bra mednyår var fyrverkeriskådespelet jag bjöds på, berättar hon för Nyheter24.

Hon tog ett tjugotal bilder på spektaklet i hemstadenNynäshamn, allt från den egna balkongen, och satte ihop dem till ett panorama idatorn. En enkel operation, enligt Dullaway.

­– Det tog bara tid, skulle jag vilja säga! Det kan varasvårt för någon som är nybörjare men jag postade en rätt så idiotsäker tutorial om andra vill pröva på.

Halv miljon har sett bilden

Resultatet laddade hon upp på Darmandar, en sida för justpanoramabilder, för att sedan tipsa om det på den sociala länktipsningssidanReddit. Bara 24 timmar senare kunde hon konstatera att tipset varit lyckat:nästan en halv miljon personer hade sett panoramat.

– Alltid kul när mitt arbete uppskattas, så det kännsväldigt bra! En bra start på året, kommenterar Dullaway framgången med ettskratt.

Var det något häftigt fyrverkeri du missade, eller fick dumed allt på bild?

– Nej, ett jättestort fyrverkeri som sprängdes på marken vidden vita villan missade jag. Alla hus lystes upp och folk skrek, trots att det varlite läskigt skulle det ha varit en kul detalj att få med!

Här kan ni se Sanna Dullaways nyårspanorama:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA: Vapen förstörda i Jemen

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

1 timme sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

2 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Skellefteå

igår 22:38
"Man misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika.", skriver polisen på sin hemsida.