Lördag 23 Okt
Stockholm

Dubstepdunkande spelmontage - här är nätets bästa parodier

Med dubstep, epileptiska texter och vansinnig klippning driver de med datorspelande ungdomar. Här är nätets fem bästa versioner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Alla som någonsin varit ihop med en tonårig killealternativt tillbringat tid hemma hos egocentriska skolkamrater med generösaföräldrar vet att TV- och datorspel inte avnjuts bäst över någon annans axel.Det förhindrar inte gamers världen över från att vilja skryta om sina virtuellaframgångar. Hur löses bäst den paradoxen? Jo, med hjälp av dubstep såklart.

Sett klart klippet? Bra. Medan du tejpar ihop ditt sprängda huvudigen kan jag berätta att detta är ett helt seriöst, och ganska vanligt, sättatt på Youtube stoltsera över sina spelprestationer. Med pålagd dubstep,intensiv klippning och pedagogiskt epileptiska one-liners demonstrerar dessaihopklippta spelscener att man är det häftigaste världen skådat sedanTunguska-explosionen.

Inte alla övertygas dock av denna taktik. Tvärtom har denofta motsatt effekt, och ger somliga intrycket att någon faktiskt essens bakomallt detta vrålande totalt saknas. Fullkomligt oförståeligt, jag vet. Ickedesto mindre hånflinas det flitigt åt dubstepmontagen, och vissa går så långtsom att göra parodier på dem . Och Nyheter24 tvingas medge att även dödstråkigaspel verkar montruöst häftiga när de ackompanjeras av dubstep. Så till exempel…

1. Forklift Truck Simulator 2009:

”Anta rollen som gaffeltruckförare och ta plats i högdetaljeradeoch originaltrogna truckar”. Om du inte tycker denna reklamtext för dennasimulator från 2009 låter det minsta spännande är du nog en fullt friskmänniska – gratulerar. Spelet är emellertid perfekt för dubstepremixes. Somfilmskaparen själv uttrycker det: ”Lik I giv a phoack”.

2. Monopol:

En vild gissning: alla som någonsin längtat efter endatorspelsupplaga av Monopol skulle sannolikt kunna bjudas på te hemma hos migsamtidigt. Och då ska man veta att jag inte har många tepåsar kvar i dessaförkylningstider. Nå, de som ändå faktiskt suttit och hållit tummarna kanalltså nu får sitt lustmäte mättat, men inte förrän de avnjutit dubsteptrailernför spelet. Jag uppskattar särskilt ”Thug life”-utropet och TupacShakur-hyllningen då spelaren vid 00.11 går rakt i fängelse.

3. Farming Simulator 2013:

På ett sätt som måste vara okänt för så många som aldrigsett en traktor torrjucka mot en upp-och nervänd bil med texten ”Fuck yo ride”över har jag svårt att kommentera briljansen i detta klipp. Men till att börjamed kan vi konstatera att en bondesimulator existerar och hoppas det inte ledertill omedelbara depressioner bland för många friluftsivrare. Vidare är det baraatt konstatera att det funkar bra med dubstep. Åh, och den till synes heltorelaterade kondoleansen riktad mot Kanye West i klippet är grundad på enmissuppfattning – han lever ännu.

4. Schack:

26 sekunder. Det är allt som behövs för att få dig att insevad schack egentligen handlar om. Glöm strategi, funderingar och list. Nä, nuär det 2013 och därmed ”noscope 360 jumpshot” som gäller.  

5. Train Simulator 2012:

Denna parodifilm är uppdelad i två lika enastående delar,den ena med hiphop och den andra med dubstep. Ungefär som varje liv värt attleva, vill säga. Ursäkta mig nu medan jag går och tar livet av mig – socialrealismeni att läsa ”edging like a mad cunt” ovanför ett stelt vinglande tåg gjorde attjag känner mig färdig på denna planet. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela