En apputvecklare upptäckte spår av vad som kan vara en iPhone 6, i sin logg över telefoner som använt dennes appar.
1 av 3
En apputvecklare upptäckte spår av vad som kan vara en iPhone 6, i sin logg över telefoner som använt dennes appar. - Foto: AP/Scanpix
Nuvarande Apple-vd:n Tim Cook vid lanseringen av iPhone 5.
2 av 3
Nuvarande Apple-vd:n Tim Cook vid lanseringen av iPhone 5. - Foto: Eric Risberg / AP / SCANPIX
Enligt experter kan iPhone 6 komma i olika färger och storlekar.
3 av 3
Enligt experter kan iPhone 6 komma i olika färger och storlekar.

Nu kan iPhone 6 vara på ingång

Apples nya iPhone 6 kan vara i slutskedet. En apputvecklare upptäckte i sin logg över användare att en iPhone 6 med det kommande operativsystemet iOS7 hade använt utvecklarens app.


Kommer i olika färger och storlekar

Enligt experter kommer Apples kommande iPhone 6 att lanseras i en rad olika färger och även storlekar. Telefonen väntas att bli släppt senare i år, och som vanligt är Apple väldigt hemliga med detaljer men experterna har redan börjat spekulera kring den, så som färger och storlekar.

Oavsett vad telefonens nya funktioner blir, hoppas Apples chefer att lanseringen går bättre än lanseringen av iPhone 5 som mörkades en aning på grund av det felaktiga kartprogramet, skriver The Sun.

För inte så länge sen lanserades iPhone 5. Mobilelefonen har redan hyllats och de flesta är mer än nöjda med det senaste tillskottet i familjen Apple. 

Och nu kanske iPhone 6 är på ingång, skriver The Next Web.

En utvecklare av appar har under den senaste tiden kunnat se spår av både iPhone 6 och nästa version av operativsystemet iOS7. Varje mobilenhet som använder sig av en app lämnar ett spår i apploggarna hos tillverkarna av apparna. Spåret visar vilket typ av enhet som använt appen och vilket operativsystem som enheten har.

Bland de enheter som dykt upp i apputvecklarens logg är en iPhone 6 som körts med operativsystemet iOS7, ett system som väntas bli släppt till sommaren.

IP-adressen tillhörde huvudkontoret

Möjligheterna finns att det hela rör sig om en förfalskning. En iPhone 5 lätt kan programmeras om så att den går under namnet iPhone 6 i apploggarna. Men förespråkarna tror att det hela rör sig om den äkta varan då den IP-adress som mobilen använde sig av hörde hemma i Cupertino i Silicon Valley, där Apple har sitt huvudkontor.

Vilka nyheter den nya mobiltelefonen och det nya operativsystemet kan ha avslöjas inte i loggarna, men ryktena säger att Apple började utveckla iOS7 i slutet av 2012 och att det nu arbetar med att finjustera systemet, skriver The Next Web.

/
/
/
iOS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Man anhållen för våldtäkt utomhus i centrala Åre

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.