Nalle Puh-spelet som utlöst nätraseri

Det har gullig glad musik och roliga karaktärer. Ändå har Nalle Puh-spelet lyckats göra hela internet ursinniga.


Så spelar du

Positionera Nalle Puh med musen, och klicka och håll in vänster musknapp för att slå till bollen när det är läge. Ju bättre träff du får, desto rakare och längre flyger bollen. Klarar du de olika nivåerna med bra poäng kan du köpa uppgraderingar genom att klicka på "Status" i hemmenyn.

Det Flash-baserade baseballspelet "Winnie the Pooh’s home run derby" ligger på en hemsida som heter Flashrelax.com. För alla som någonsinprovat spelet är det djupt ironiskt. Sedan det upptäcktes på bred front har det nämligen lett tillett oräkneligt antal i vredesmod avstängda datorer, och väldigt lite faktisk relaxing.

Spelet går ut på att som en slagträsvingande Nalle Puh försöka göra homeruns på bollar kastade av olika bifigurer från sjumilaskogen. Enligt Know Your Meme skapades det för en japansk marknad 2008, varefter det såg ett stort uppsving i aktivitet under årets jul- och nyårsledighet. Det har sedan dess diskuteratsflitigt på stora sociala portaler som Reddit och 4chan, huvudsakligen om hur oerhört svårt det är. För att citera en Reddit-användare:

”Kängu och Ru är en barnlek i jämförelse med Uggla ochTiger. Tigers kast är helt osynliga, och man måste träffa 28 av 40 möjliga. Ochdå har man inte ens börjat med Christoffer Robin, som är fullkomligt oslagbar.”

"ÄR DET HÄR ETT JÄVLA BARNSPEL? Jag antar att dess mening är att visa barn hur livet kommer skita ner dig, PRECIS SOM DETTA FÖRBANNADE SPEL", fyller en annan ännu mer upprörd spelare i.

Konstiga kontroller, oberäkneliga kast och delvis odugligspelmekanik har i "Winnie the Pooh’s home run derby" skapat en spelupplevelse somär så nära spontan självantändning det kan bli. Reaktionerna har inte låtitvänta på sig. I såväl bilder som filmer skriker spelarna ut sin frustration. Ett enkelt Flash-spel har skapats, där spelaren tillåts slå bifigurerna med sina slagträn i stället för bollarna. Ja, till och med Hitler har talat ut om hurjobbigt det känns att aldrig lyckas slå Christoffer Robin.

Vill du prova att spela själv? Här finns det. Nyheter24tar dock inte ansvar för några sönderslagna hemdatorer.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.