Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nalle Puh-spelet som utlöst nätraseri

Det må se oskyldigt ut, men det döljer en stor ondska...

Det må se oskyldigt ut, men det döljer en stor ondska...

Skärmdump

Nyheter | 07/01/2013 17:17

Det har gullig glad musik och roliga karaktärer. Ändå har Nalle Puh-spelet lyckats göra hela internet ursinniga.

Det Flash-baserade baseballspelet "Winnie the Pooh’s home run derby" ligger på en hemsida som heter Flashrelax.com. För alla som någonsinprovat spelet är det djupt ironiskt. Sedan det upptäcktes på bred front har det nämligen lett tillett oräkneligt antal i vredesmod avstängda datorer, och väldigt lite faktisk relaxing.

Spelet går ut på att som en slagträsvingande Nalle Puh försöka göra homeruns på bollar kastade av olika bifigurer från sjumilaskogen. Enligt Know Your Meme skapades det för en japansk marknad 2008, varefter det såg ett stort uppsving i aktivitet under årets jul- och nyårsledighet. Det har sedan dess diskuteratsflitigt på stora sociala portaler som Reddit och 4chan, huvudsakligen om hur oerhört svårt det är. För att citera en Reddit-användare:

”Kängu och Ru är en barnlek i jämförelse med Uggla ochTiger. Tigers kast är helt osynliga, och man måste träffa 28 av 40 möjliga. Ochdå har man inte ens börjat med Christoffer Robin, som är fullkomligt oslagbar.”

"ÄR DET HÄR ETT JÄVLA BARNSPEL? Jag antar att dess mening är att visa barn hur livet kommer skita ner dig, PRECIS SOM DETTA FÖRBANNADE SPEL", fyller en annan ännu mer upprörd spelare i.

Konstiga kontroller, oberäkneliga kast och delvis odugligspelmekanik har i "Winnie the Pooh’s home run derby" skapat en spelupplevelse somär så nära spontan självantändning det kan bli. Reaktionerna har inte låtitvänta på sig. I såväl bilder som filmer skriker spelarna ut sin frustration. Ett enkelt Flash-spel har skapats, där spelaren tillåts slå bifigurerna med sina slagträn i stället för bollarna. Ja, till och med Hitler har talat ut om hurjobbigt det känns att aldrig lyckas slå Christoffer Robin.

Vill du prova att spela själv? Här finns det. Nyheter24tar dock inte ansvar för några sönderslagna hemdatorer.