1 av 3
- Foto: Skärmdump Instagram
2 av 3
- Foto: Skärmdump Instagram
3 av 3
- Foto: Skärmdump Instagram

Därför säger alla "yes" till Joe Labero

På den svenska illusionisten Joe Laberos Instagram-konto har något mystiskt börjat hända på sistone. Nu får gåtan sin lösning.


Följ Nyheter24

Glöm inte att följa Nyheter24 på Instagram. Trots att det inte är så många som kommenterar våra bilder med "yes"...

Illusionisten Joe Labero har Instagram. I ett magiskt flöde av bilder på läckra skinnfåtöljer med massagefunktion, schyssta bilar och roliga syner från gatoroch torg i Singapore, där han för närvarande bor, tillåts vi följa hans glammiga liv.

– Jag är ingen Facebook-galning utan gillar Instagrambättre, säger han till Nyheter24 och förklarar att det visuella tilltalar honom och att ”en bild är bättre än 1 000 ord”.

Men under de senaste veckorna har han märkt av något konstigt i kommentarsfältettill hans bilder. Ta den senaste bilden till exempel, ett foto på JamesBond-skurken Emilio Largo omgiven av dykare med Joe Laberosbildtext ”Diving is A Cool Sport ?”. Till skillnad från den vanligakonversation man kan vänta sig följa i ett kommentarsfält är det fyllt avpersoner som skrivit ett enda ord: ”Yes”.

Kommer från mediepersoner 

Nitton kommentatorer har gjort detta, i anslutning till justdenna bild. Några av dem är framstående aktörer ur den svenska mediesfären, somexempelvis Markus Kylén, redaktionschef på Café, Nöjesguiden-bloggaren Kristin Zetterlund och podcastsuccén KristofferTriumf.

På samma sätt fortsätter det, bild efter bild. Joe Laberobehöver inte ens ställa en fråga – när han i början av januari önskar sinaföljare god natt bemöts han av ytterligare nio "yes". Samma sak några dagar tidigare, då 17 personer svarar ja(och en svarar nej) på frågan om de gillar färgen gul. Vad är det som utlöstdenna kavalkad av jakande mediepersonligheter?

Den skyldige

Jo, journalisten Jonas Adner. I höstasupptäckte han Joe Laberos Instagram-konto, och han blev kär vid förstaögonkastet.

– Men den här yes-grejen började när han la han upp en Instagram-bild av ett par skor med frågan "Do You Like My Saturday Shoes?" Får man en sådan fråga av Joe Labero om två röda lackskor, då kan maninte inte svara "Yes", understryker Adner.

Adner, som tycker att Labero verkar som en härlig person,publicerade själv några Instagram-bilder på sitt enkla men självklara svar. Ochdet ledde till att några av hans följare också började svara ”yes” på Laberosbilder.

– Det tror jag gjorde att Joe blev peppad att skriva ännufler frågor i sina bildtexter. Och så blev det en härlig snöboll av det,förklarar Adner. 

"Blir glad av hans barnsliga förtjusning"

Lockelsen tror han ligger i hur entusiastisk Labero verkaröver allting.

– Det är svårt att inte bli glad av hans barnsligaförtjusning när han får in en Lamborghini på sitt hotellrum i en skyskrapa iSingapore. Men bildtexterna är en nog lika stor grej, som när han lägger upp enbild på ett par extremt specifika Pierre Belmain-skor och frågar om vi följare"har provat dem någon gång".

Vad tycker Joe Labero om allt detta, då? Jo, honom går detingen nöd på.

– Mitt Instagram-konto handlar om lifestyle och hur kul detär att träffa nya spännande människor och se nya saker. Då är det helt rätt attsäga ”Yes!” – det ger positiv energi. Det finns så mycket negativ energi inyheterna, då kanske det här kan balansera upp.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Argentina vill ha Irans inrikesminister gripen

Förlust för SJ – skyller på vädret

Statliga tågoperatören SJ gjorde en förlust på 74 miljoner kronor under första kvartalet, vilket kan jämföras med en vinst på 48 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Älvsbyn rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 374, Bredsel.", skriver polisen på sin hemsida.

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Postnords vd Annemarie Gardshol tjänar 935 000 kronor i månaden. Hennes höga lön och extrema löneökning har fått hård kritik från brevbärarna. "Hur rättfärdigar hon sin lön", skriver de i ett upprop.

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

1 timme sedan
Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.