Iphone 5 har sålt sämre än väntat - men det blir ingen billig version.
1 av 3
Iphone 5 har sålt sämre än väntat - men det blir ingen billig version. - Foto: Eric Risberg / AP / SCANPIX
Apple-vd:n Tim Cook.
2 av 3
Apple-vd:n Tim Cook. - Foto: Eric Risberg / AP / SCANPIX
En Apple-butik i Dongyang.
3 av 3
En Apple-butik i Dongyang. - Foto: AP / SCANPIX

Apple: Vi ska inte alls göra en billig iPhone

Tyvärr, det blir ingen billigare iPhone den här gången heller. Det hävdar en högt uppsatt Applechef efter den senaste tidens rykten.


Tim Cook på besök

Anledningen att just en tidning i Shanghai fick intervjun med Phil Schiller är att Apple-vd:n Tim Cook i dagarna besöker Kina. Han ska försöka övertyga kineserna att satsa på företaget och på så sätt vinna mark mot koreanska Samsung.

SHANGHAI. Idén har funnits i flera år och "uppgifterna" om en billig version av iPhone har varit lika frekventa som osanna. Nu går Apples biträdande marknadschef Phil Schiller ut och dementerar det Nyheter24 skrev om tidigare i veckan.

– Vi är inte som andra företag som lanserar flera produkter på en gång och hoppas att det ska ge kundernas uppmärksamhet, säger han till Shanghai Evening News under ett besök i Kina.

Schiller hävdar att företaget, trots att de förlorat marknadsandelar till bland annat Samsung, fortfarande har 75 procent av all vinst på smartphones i världen.

Få är förvånade

Tidigare i veckan uppgav källor till både Wall Street Journal och Bloomberg att Apple planerar att släppa en billigare version av sitt flaggskepp. För att få ner priset skulle skalet vara gjort av plast i stället för aluminium.

Det är inte speciellt många som är förvånade över nyheten:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.