Måndag 20 Sep
Stockholm

De gjorde Toy story - fast på riktigt

Jonason Pauley och Jesse Perrotta fick en idé - ny hyllas de över hela nätet.
1 av 5
Jonason Pauley och Jesse Perrotta fick en idé - ny hyllas de över hela nätet. Foto: Faksimil / Live Action Toy Story Project
"Woody" och "Buzz Lightyear", huvudkaraktärerna i filmen.
2 av 5
"Woody" och "Buzz Lightyear", huvudkaraktärerna i filmen. Foto: Live-Action Toy Story Project
Scen ur "Live-action Toy story project".
3 av 5
Scen ur "Live-action Toy story project". Foto: Faksimil
Buzz Lightyear.
4 av 5
Buzz Lightyear. Foto: Faksimil
Pauley och Perrotta började jobba på filmen när de var 17 respektive 18 år gamla.
5 av 5
Pauley och Perrotta började jobba på filmen när de var 17 respektive 18 år gamla. Foto: Live-Action Toy Story Project

Animation är för nybörjare. Så tänkte nog Jonason Pauley och Jesse Perrotta när de bestämde sig för att återskapa Pixarklassikern Toy story.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Toy Story

Animerad film från 1995 där pojken Andys leksaker får liv. Det var filmhistoriens allra första helt 3D-animerade långfilm. Den har redan fått två uppföljare och en fjärde ska släppas år 2015 om allt går enligt planerna.

En exakt, på pricken, kopia av "Toy story" fast med riktiga leksaker? Skulle det egentligen vara möjligt? Nu visar det sig att svaret på den frågan är: Ja.

Jonason Pauley, 19, och Jesse Perrotta, 21, fick en galen idé 2010 och bestämde sig för att gå vidare med den. Först blev det bara några scener ur Pixarfilmen med "Woody", "Buzz Lightyear", "Mr. Potatohead" och de andra leksakerna. Men till slut hade de återskapat hela filmen.

I lördags la de båda herrarna upp en Youtubelänk på sin Facebooksida. Trots att sidan bara har 3 500 likes har klippet visats över 1,5 miljoner gånger på måndagseftermiddagen.

Anledningen bakom är att originalfilmen är båda killarnas favorit. Pauley hade sett den över hundra gånger redan innan de började filma sin version.

– Jag skapade filmen för att jag tänkte att det skulle vara roligt och det var något jag ville se själv, säger han till till Nyheter24.

Pauley berättar att hela hans familj är med i filmen. Bland annat spelar hans mamma Andy´s mamma.

– Ibland försökte mina föräldrar att få oss till att minska ned på projektet, att inte göra det i så stor skala som vi gjorde. Men de har varit ett stort stöd. Hela familjen tycker att det är spännande att filmen har mottagits så väl, säger han.

"Bästa jag någonsin sett"

Över hela nätet hyllas de båda killarna som hjältar. "Mycket bättre än originalet", skriver användaren bjjones13 på den sociala länktipsningssidan Reddit. "Det här är något av det bästa jag sett", skriver användaren aaron_117.

Även på Twitter älskar folk vad de ser:

Fick dela ut till anställda

Hur reagerar Pixar då? tänker ni. Jo, man skulle ju kunna tro att jätteföretaget helt enkelt skulle stämma de båda ungdomarna för allt vad de är värda. Tvärtom. Pauley och Perrotta gick helt sonika till Pixars huvudkontor och frågade om deras version var okej - och fick ett positivt besked. De fick till och med dela ut dvd:er till samtliga anställda.

– Flera av dem var riktigt upphetsade och ville se filmen, säger Pauley till Daily Mail.

Filmen hade världspremiär redan i augusti 2012 men bara för en skolklass. Först nu är klippet tillgängligt för allmänheten.

Se filmen här:


Kommentera
Kopiera länk
Dela