Mark Zuckerberg får kritik av sin medgrundare Chris Hughes (till vänster i den högra bilden).
1 av 3
Mark Zuckerberg får kritik av sin medgrundare Chris Hughes (till vänster i den högra bilden). - Foto: SCANPIX / Faksimil Facebook
Christie fick mycket beröm för hur han hanterade katastrofen efter stormen Sandy.
2 av 3
Christie fick mycket beröm för hur han hanterade katastrofen efter stormen Sandy. - Foto: David Gard / AP / SCANPIX
Här får han besök av presidenten dagarna efter stormen.
3 av 3
Här får han besök av presidenten dagarna efter stormen. - Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / SCANPIX

Zuckerberg får kritik - från medgrundare

Han gifte sig med sin man och lanserade Facebooks nya symbol för homoäktenskap. Nu ifrågasätter Chris Hughes att Mark Zuckerberg kampanjar för en politiker som är emot homosexuellas rätt att gifta sig.


Har hängt med Obama

Zuckerbergs möten med politiker är inget nytt. 2011 gick han på middag tillsammans med presidenten Barack Obama och flera andra högt uppsatta chefer inom teknologibranschen.

NEW JERSEY. Chris Hughes var med och grundade Facebook tillsammans med vd:n Mark Zuckerberg. När den sistnämnde nu väljer att kampanja för den republikanske New Jersey-guvernören Chris Christie väljer Hughes att kritisera sin förre kollega.

Anledningen stavas: homoäktenskap.

– Jag har flera frågetecken kring Christie, speciellt eftersom han för mindre än ett år sedan la in sitt veto mot ett förslag för homoäktenskap i New Jersey. säger han till ABC News.

Gifte sig - och lanserade gaysymbol

Hughes själv gifte sig med sin man i juni förra året. Då gjorde Facebook en stor grej av äktenskapet och lanserade samtidigt en ny symbol för gifta manliga par på det sociala mediet. Medgrundaren tycker det är minst sagt problematiskt att driva kampanj för republikanen Christie.

– Det finns tiotusentals par i New Jersey som inte kan dela med sig av sin kärlek på grund av hans beslut. Jag är ingen enfrågeväljare, men för mig personligen skulle det få mig att allvarligt tvivla på om jag kunde stödja någon som honom, säger Hughes.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

63 000 vårdanställda kan vägra övertid

På torsdag nästa vecka kan 63 000 anställda inom vården gå ut i övertids- och nyanställningsblockad. Vi jobbade tre miljoner övertidstimmar förra året vilket motsvarar ungefär 1 800 extra heltidsanställda. Vi kommer inte täcka upp för det längre, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro.

Polisen i Norrköping rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i krock i Norrköping.", skriver polisen på sin hemsida.

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

En man hotar att spränga sig själv i luften vid Irans konsulat i Paris, rapporterar fransk radio.

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.