Måndag 21 Jun
Stockholm

250 000 Twitterkonton hackade - av Kina?

Lösenord och annan information uppges ha stulits från kontona.
Lösenord och annan information uppges ha stulits från kontona. Foto: Øijord, Thomas Winje / AP / SCANPIX

Samlade information. Det är ännu oklart vem eller vilka som ligger bakom dataintrånget. Tidigare attacker har utförts av kinesiska hackare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Samlade information

I åtminstone fyra månader ska hackare från Kina ha tagit sig in i New York Times datasystem för att samla information och lösenord.

Syftet med dataintrånget har troligtvis varit att identifiera och lokalisera journalisternas källor, skriver New York Times.

Även Wall Street Journal uppges ha utsatts för dataintrånget. Läs mer här.

INTERNET. Ett okänt nätverk hackade upp till 250 000 Twitterkonton i samband med en attack tidigare i veckan, enligt Huffington Post.

Än så länge har ingen gripits för attacken - men Twitter tror att intrånget kan kopplas till andra nyligen inträffade nätaktioner.

"Den här attacken var inte utförd av amatörer och vi tror inte att det här var en isolerad händelse. Hackarna var extremt sofistikerade och vi misstänker att andra företag och organisationer nyligen har råkat ut för liknande attacker", skriver Twitter i ett blogginlägg.

Kan komma från Kina

I blogginlägget hävdar Twitter att de tidigare cyberattackerna mot New York Times och Wall Street Journal kan höra ihop med attacken mot mikrobloggen. 

Både NY Times och WSJ har pekat ut hackare från Kina som skyldiga

Enligt Twitters talesman Jim Prosser väntar man däremot med att spekulera offentligt om vilka som utfört attacken tills utredningen är klar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela