Torsdag 20 Jan
Stockholm

Internet driver med Obama och hans gevär

Barack Obama
Internet driver med Obama och hans gevär. Foto: Bildkälla: Manuel Balce Ceneta / AP / Shutterstock

Vita huset släppte ett foto på en gevärsskjutande Barack Obama och bad internet att inte photoshoppa bilden. Internet valde att bortse från den uppmaningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Skjuttips till Obama

Den amerikanska sportskytteföreningen NSSF, som byggde Camp David-skjutbanan bilden togs på, erbjuder några goda råd i ett pressmeddelande:

"Mr President, försök att luta dig lite mer framåt så att du kan hantera rekylen bättre. Stå med fötterna axelbrett och lägg vikten på den främre foten."

Eftersom Obama är vänsterhänt tipsade NSSF också om att använda någon av de vänsterhandsfattade semiautomatiska gevären som föreningen donerat till presidenten.

Efter Sandy Hook-skjutningen har en intensiv vapendebatt rasat i USA. Barack Obama har lovat att införa hårdare vapenlagar vilket fått republikanerna att anklaga presidenten för att vara motståndare till vapen – och landets grundlag.

I ett försök att blidka kritikerna – och kanske smöra för vapenvännerna – sa Obama i en intervju den 27 januari att han ofta skjuter lerduvor. Problemet var att Washington Posts grävgrupp inte lyckades hitta något bevis för att presidenten någonsin ägnat sig åt lerduveskytte.

Därför släppte Vita huset härom dagen en bild från augusti där Obama just avfyrat ett gevär. Bilden, som publicerades på Vita husets officiella Flickr-konto, åtföljdes med en varning: "Fotografiet får ej manipuleras på något sätt".

Som ni kan se i bildspelet ovan hindrade varningen inte "internet" från att öppna Photoshop och manipulera loss. 

Fler bilder (hundratals) finns på Know Your Meme.

Kommentera
Kopiera länk
Dela