Shirley Hornstein sade sig vara god vän med Justin Timberlake.
1 av 3
Shirley Hornstein sade sig vara god vän med Justin Timberlake. - Foto: Techcrunch
Andy Samberg från "Saturday night live" och The lonely island åkte också in i Photoshop.
2 av 3
Andy Samberg från "Saturday night live" och The lonely island åkte också in i Photoshop. - Foto: TechCrunch
Två gånger.
3 av 3
Två gånger. - Foto: TechCrunch

Shirley bluffade sig till eliten – med photoshop

Fake it 'til you make it? Det mottot, tillsammans med lite fejkade kändisbilder, tog Shirley Hornstein till de högsta kretsarna i Kalifornien. – Men nu har mitt korthus rasat ihop, säger 26-åringen.


Vill du har mer Shirley?

Trots att hon kommit ut och erkänt att hela hon är en bluff är Shirley Hornstein fortfarande en öppen bok på internet. 

Förutom Twitter, där hon skrev om Grammy-galan, är hennes Facebooksida öppen för alla.

Det var sajten Techcrunch som avslöjade det omfattande bedrägeriet. Shirley Hornstein photoshoppade in sitt ansikte med kändisar som Justin Timberlake, Andy Samberg och Napstergrundaren Sean Parker.

Sedan gick hon på rätt fester i USA:s it- och elektronikmecka, Silicon Valley. Genom att namedroppa personer som ovanstående - och ljuga om att hon jobbat på företag som Dropbox, iMeem, Nitro PDF, och Founders Fund - tog hon sig in bland eliten.

Shirley Hornstein förklarade aldrig i detalj vad hon gjort eller gör, men hennes sociala färdigheter landade henne ändå plats 33 på en lista över Silicon Valleys viktigaste investerare, publicerad i ansedda Forbes.

Men Hornstein fick hybris. När Sean Parker fick reda på att hon inte bara sagt att de två känner varandra, utan även att hon jobbar där, tog det stopp.

Sean Parker, för övrigt spelad av Justin Timberlake i "The social network", stämde Hornstein. Snart rullade hela nätet av lögner upp. Nu har bedragerskan erkänt allt i ett blogginlägg:

"De senaste 26 åren, det vill säga hela mitt liv, har jag ljugit och manipulerat alla omkring mig. Nu har det hunnit ikapp mig. Kort sagt har mitt korthus kollapsat."

"Efter att TechCrunch hängt ut mig som en lögnare och (miss)brukare av Photoshop blev jag förudmjukad och dömd av folk jag aldrig har träffat. Fler och fler artiklar skrevs och hela min trovärdighet raserades. Jag förlorade mitt jobb och mina vänner. Mitt liv kraschade."

"Innerst inne visste jag att det här skulle hända eftersom man inte kan bygga sitt liv på lögner, men hur skulle jag kunna stoppa det? Fake it 'til you make it, eller? Jag var så vilse."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.